Ο Κήπος προτείνει ταινίες για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

07/11/2017

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Κάποιες ταινίες που προτείνουμε να δείτε στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Να υπενθυμίσουμε ότι το Φεστιβάλ τελειώνει στις 12 Νοεμβρίου, με προβολές σε όλες τις αίθουσές του. Για τις προσεχείς μέρες έχουμε επιλέξει τις ταινίες που θα αναφέρουμε.

 

«Ευρώπη» (63΄), 2017, του Miguel Angel Perez Blanco. Παίζεται την Τετάρτη 8/11, στη Φρίντα Λιάππα (Λιμάνι), στις 12.45. Σε αυτή την ταινία παρουσιάζεται το νέο πρόσωπο της Ευρώπης, μέσα από τον αλλοτριωτικό χαρακτήρα, όπως το βλέπουμε ειδικά στη νεολαία. Αφαιρετική και ατμοσφαιρική ταινία που σε γοητεύει.

 

«Χωρίς όνομα, χωρίς υπογραφή» (104΄), 2017, Τετάρτη 8/11, Ολύμπιον, στις 18.00. Ο VahidJalilvand, από το Ιράν, κάνει αυτή την πολύ όμορφη ταινία όπου ο ρεαλισμός παντρεύεται με την ποίηση, δομεί εξαιρετικά τους χαρακτήρες του, αποδίδει με τον πιο όμορφο τρόπο τη σύγχρονή του ιρανική κοινωνία, χωρίς να καταγγέλλει και να πολιτικολογεί.

 

Η ταινία του BojanVuletic, «Ρέκβιεμ για την κυρία Γ.», Τετάρτη 8/11, 18.00, στον Σταύρο Τορνέ (Λιμάνι), συμπαραγωγή Σερβίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ, Ρωσίας και Γαλλίας, αναφέρεται στην απελπισία μιας γυναίκας, η οποία οδηγείται στην αυτοκτονία, αλλά δεν την αφήνουν να το κάνει, μέχρι το σημείο που και η ίδια διστάζει. Εξαιρετική ταινία, με χαρακτήρες καθημερινούς, προσεγμένες «πινελιές» στο σενάριο και στη σκηνοθεσία.

 

Η Νάνσυ Μπινιαδάκη κάνει μία ωραία ταινία, «Η επιφάνεια των πραγμάτων» (85΄), 2017, Τετάρτη 8/11, στις 22.15, Τόνια Μαρκετάκη (λιμάνι). Με αφορμή ένα γεγονός εξαφάνισης μιας κοπέλας από τον Ερρινυό ποταμό, ο οποίος λέγεται ότι είναι υπόγειος, μία υποψήφια διδάκτορας παίρνει συνεντεύξεις από διάφορες γυναίκες, έτσι όμως σκιαγραφεί την εικόνα της Αθήνας τη δεκαετία του ΄80, με τον πιο γλαφυρό τρόπο.

 

Ακόμη μία ελληνική ταινία, της Ελίνας Ψύκου, «Ο γιος της Σοφίας» (111΄), 2017, Πέμπτη 9/11, στις 22.15, Τόνια Μαρκετάκη (λιμάνι). Η Σοφία είναι μετανάστρια από την Ουκρανία και έχει παντρευτεί έναν Έλληνα, μεγαλύτερο της στην ηλικία, διάσημο ηθοποιό. Ο γιος της θα έρθει στην Ελλάδα και, στην εφηβεία, θα γνωρίσει οδυνηρά τον κόσμο των μεγάλων.

 

Ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ, «Το οχυρό των τρελών» (140΄), 2017, για να φεύγουμε από τα καθιερωμένα, του NorimaneMari, παρουσιάζει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο τον αποικιοκρατικό κόσμο, με μίνιμαλ φόρμα, χρησιμοποιώντας στοιχεία και από άλλες τέχνες, θα το δείτε στον Παύλο Ζάννα, την Πέμπτη 9/11, στις 22.30.

 

Περισσότερα νέα, κριτικές ταινιών και ρεπορτάζ για το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μπορείτε να επισκεφτείτε το www.filmandtheater.gr (Κινηματογράφος-Σινεμά-Φεστιβάλ-Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης-Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017), για τις καθημερινές προτάσεις μας μπορείτε να επισκεφτείτε το www.thessalonikinfo.gr (Κινηματογράφος).