Οδός Κουετιαπίνης

25/09/2015

Ο Πάνος Παπαπαναγιώτου (Δημιουργική Γραφή) γράφει..

 

βρήκα αυτό το τετράδιο πεταμένο μαζί με ένα μολύβι και θα γράψω ημερολόγιο γιατί ποτέ δεν έγραψα και μου αρέσει. δεν θυμάμαι όμως τι μέρα και τι μήνα έχουμε και δε με νοιάζει. με νοιάζει που σήμερα έφυγα από το σπίτι γιατί δε μπορούσα άλλο εκεί μέσα ο αέρας μύριζε περίεργα πονούσε το κεφάλι μου νύσταζα συνέχεια και δεν μου άρεσε και η μουσική. κατέβηκα στο κέντρο με τα πόδια και περπατούσα ανάμεσα στον κόσμο σαν ένας από αυτούς. πριν φύγω φόρεσα τα ρούχα του πατέρα μου αν και μου είναι λίγο μεγάλα και έτσι κανείς δεν κατάλαβε ότι είμαι εγώ όλοι νόμισαν ότι είμαι ο πατέρας μου και εγώ κοιτούσα τα σπίτια τάχα ότι ψάχνω κάποιο και ρωτούσα τον κόσμο δήθεν ότι έψαχνα για την οδό κουετιαπίνης και κανείς δεν ήξερε να μου πει γιατί τέτοια οδός δεν υπάρχει στ’ αλήθεια τη σκέφτηκα εγώ για να μη μπορεί κανείς να μου πει που είναι και να τον κοροϊδεύω και να με περνάνε για τον πατέρα μου. αφού βαρέθηκα να κάνω βόλτες και κουράστηκα να τους κοροϊδεύω αποφάσισα να ξεκουραστώ και αύριο να ψάξω πάλι την οδό κουετιαπίνης με τα ρούχα του πατέρα μου. βρήκα μια πολύ ωραία πυλωτή με παγκάκι και ξάπλωσα. ευτυχώς δεν κάνει κρύο γιατί τα ρούχα  μου δεν είναι τόσο ζεστά.

σήμερα ξύπνησα σε μια πυλωτή πολύ ωραία με παγκάκι και ετοιμάστηκα να κάνω βόλτα στο κέντρο με τα πόδια. τίναξα τα ρούχα μου που δεν είναι δικά μου αλλά του πατέρα μου και ξεκίνησα να περπατάω. χθες πέρασα πολύ ωραία μόνος μου ανάμεσα στον κόσμο και σήμερα έκανα πάλι το ίδιο ότι δηλαδή ψάχνω κάποιο σπίτι που βρίσκεται στην οδό κουετιαπίνης και κανείς δεν ήξερε να μου πει γιατί την σκέφτηκα εγώ την οδό αυτή και δεν υπάρχει. και έτσι τους κορόιδευα όλους εκτός από έναν που στην αρχή φάνηκε να την ξέρει και μου είπε να πάω προς τα κει αλλά μετά είπε ότι έκανε λάθος και μου ζήτησε συγνώμη. νευρίασα που με κορόιδεψε έτσι και έφυγα τρέχοντας από την άλλη μεριά που μου είπε αυτός γιατί ήξερα ότι δεν υπάρχει η οδός κουετιαπίνης και εκείνος μου είπε ψέματα. επειδή νύχτωσε και δεν είχε πολύ κόσμο για να ρωτάω πού είναι το σπίτι που ψάχνω στην οδό κουετιαπίνης πήγα πάλι στην ωραία πυλωτή με το παγκάκι για να ξαπλώσω και να κοιμηθώ. δεν έφαγα τίποτα σήμερα αλλά δεν πειράζει γιατί δεν πείνασα αλλά αν ήμουν σπίτι οι γονείς μου θα με έβαζαν να φάω με το ζόρι και να πάρω χάπια γι’ αυτό καλύτερα που έφυγα και ήρθα σε αυτή την ωραία πυλωτή με τα ρούχα του πατέρα μου. αύριο θα κάνω μεγαλύτερη βόλτα.

ξύπνησα πάλι στην ωραία πυλωτή με το παγκάκι αλλά αυτή τη φορά με πονούσε το κεφάλι μου πολύ. ετοιμάστηκα όμως πάλι και ξεκίνησα να κάνω βόλτα και να ψάχνω το σπίτι στην οδό κουετιαπίνης που την σκέφτηκα εγώ και δεν υπάρχει. σήμερα όμως τους κορόιδευα περισσότερο γιατί τους έλεγα ότι ψάχνω το γιο μου που δεν είναι καλά και παίρνει χάπια και ότι τον είδαν σε ένα σπίτι στην οδό κουετιαπίνης και όλοι στεναχωριόταν όταν τους τα έλεγα αυτά και προσπαθούσαν να βρουν την οδό κουετιαπίνης για να με βοηθήσουν γιατί με περνούσαν για τον πατέρα μου. και μέσα μου γελούσα πολύ αλλά σε αυτούς έδειχνα σοβαρός και λυπημένος και ρωτούσα πού είναι η οδός κουετιαπίνης και όλοι με λυπότανε αλλά κανείς δεν ήξερε να μου πει γιατί την οδό αυτή την σκέφτηκα εγώ και δεν υπάρχει. πήγα και πιο μακριά σήμερα με τα πόδια και με τα ρούχα του πατέρα μου και εκεί που πήγα πάλι ρωτούσα για την οδό κουετιαπίνης και πάλι κανείς δεν ήξερε και εγώ τους κορόιδευα. όμως το κεφάλι μου με πονούσε πολύ και γύρισα πίσω αλλά δυσκολεύτηκα να βρω τον δρόμο για την ωραία πυλωτή με το παγκάκι και νευρίασα πολύ και με πονούσε ακόμα πιο πολύ το κεφάλι μου. ρωτούσα αν ξέρει κανείς που είναι η πυλωτή και κανείς δεν ήξερε και τους έλεγα ότι είναι στην οδό κουετιαπίνης και πάλι δεν ήξεραν να μου πουν και εγώ νευρίασα περισσότερο αλλά μετά θυμήθηκα ότι δεν υπάρχει αυτή η οδός γιατί την σκέφτηκα εγώ και τότε γύρισα από τον ίδιο δρόμο που ήρθα και βρήκα την πυλωτή αλλά ήταν αργά πολύ και ξάπλωσα πολύ κουρασμένος στο παγκάκι.

χθες δεν κοιμήθηκα πολύ καλά γιατί έβλεπα ένα άσχημο όνειρο ότι τάχα οι γονείς μου έκλαιγαν και εγώ τους έλεγα να μην κλαίνε γιατί είμαι καλά αλλά αυτοί δεν άκουγαν και εγώ νευρίαζα και με πονούσε το κεφάλι και τους το έλεγα ξανά και αυτοί κλαίγανε περισσότερο και εγώ νευρίαζα. όταν ξύπνησα πονούσε πολύ το κεφάλι μου και είχα πολλά νεύρα και καθόλου όρεξη. ξεκίνησα να πάω μια βόλτα για να νιώσω καλύτερα αλλά δεν ένιωσα και ήθελα να γυρίσω ξανά στην ωραία πυλωτή με το παγκάκι αλλά ξέχασα τον δρόμο και νευρίασα και πονούσε το κεφάλι μου και ρωτούσα τους περαστικούς αν ξέρουν πού είναι η πυλωτή με το ωραίο παγκάκι και αυτοί δεν ξέρανε και έφευγαν μακριά από μένα και εγώ νευρίαζα περισσότερο και πονούσε το κεφάλι μου. τους έλεγα ότι είναι στην οδό κουετιαπίνης και δεν ήξεραν να μου πουν και έφευγαν και έτσι όταν νύχτωσε δεν βρήκα την πυλωτή με το ωραίο παγκάκι και κάθισα σε ένα πάρκο ολομόναχος με τα ρούχα του πατέρα μου. εδώ δεν μου αρέσει πολύ αλλά πονάει το κεφάλι μου και θα κάτσω. αύριο θα ψάξω να βρω την πυλωτή με το ωραίο παγκάκι στην οδό κουετιαπίνης και θα πάω πάλι εκεί γιατί μου αρέσει.

 

σήμερα έκανα κάτι κακό αλλά δεν έφταιγα εγώ γιατί το κεφάλι μου πονούσε και ήμουν νευριασμένος. έψαχνα όλη μέρα να βρω την πυλωτή με το ωραίο παγκάκι στην οδό κουετιαπίνης με τα ρούχα του πατέρα μου και κανείς δεν ήξερε να μου πει και εγώ νευρίαζα. νύχτωσε και ακόμα έψαχνα για την ωραία πυλωτή στην οδό κουετιαπίνης και ήμουν πολύ νευριασμένος και στεναχωρημένος και έτσι μπήκα σε ένα ταξί γιατί αυτός θα ήξερε να με πάει και του είπα να με πάει στην οδό κουετιαπίνης. με πέρασε για τον πατέρα μου και μου είπε ότι δεν ήξερε που είναι και εγώ του είπα να πάει προς τα κει και αυτός ξεκίνησε και κάναμε πολύ ώρα και δεν βρίσκαμε την οδό κουετιαπίνης και τότε αυτός άρχισε να μου φωνάζει και να με βρίζει και να μου λέει να κατεβώ και εγώ τον παρακαλούσα να μην με κατεβάσει αλλά να με πάει στην οδό κουετιαπίνης και εκείνος με έβριζε και φώναζε. εμένα πονούσε το κεφάλι μου και νευρίαζα και του είπα να σταματήσει γιατί τώρα αυτός μου θύμιζε τον πατέρα μου αλλά αυτός φώναζε πιο δυνατά. τότε νευρίασα πάρα πολύ και τον έπιασα από τον λαιμό αλλά πάλι φώναζε και του δάγκωσα το αυτί και τον έσφιξα περισσότερο. φώναζε αρκετή ώρα και τιναζότανε και εμένα πονούσε το κεφάλι μου και τον έσφιξα πιο δυνατά και τότε σταμάτησε να φωνάζει. όταν σταμάτησε βγήκα από το αμάξι και έτρεξα και χάθηκα με τα ρούχα του πατέρα μου και δεν ήξερα που είναι η πυλωτή στην οδό κουετιαπίνης. βρήκα ένα μέρος μακριά από εκείνον που φώναζε και ξάπλωσα γιατί ήμουν πολύ κουρασμένος.

 

σήμερα σηκώθηκα και πάλι με νεύρα και ξεκίνησα  να βρω την ωραία πυλωτή στην οδό κουετιαπίνης και ρωτούσα όποιον έβρισκα και κανείς δεν ήξερε να μου πει. πάλι έψαχνα όλη την ημέρα και μόλις νύχτωσε ρώτησα μια κοπέλα αν ξέρει που είναι η οδός κουετιαπίνης αλλά εκείνη με κορόιδεψε. μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια οδός πουθενά και εγώ της είπα να σκάσει γιατί είχα πάει σε αυτή την οδό και την ήξερα. εκείνη δεν με πίστεψε και άρχισε να τρέχει και εγώ νευρίασα που μου είπε ψέματα και την κυνήγησα και την έπιασα. την έβαλα σε πυλωτή όχι τόσο ωραία όσο εκείνη στην οδό κουετιαπίνης. ήθελα να της πω ότι ξέρω ότι λέει ψέματα και ότι με  κοροϊδεύει αλλά εκείνη δεν με άκουγε και φώναζε και τότε της είπα πάλι να σκάσει αλλά συνέχισε να φωνάζει. της χτύπησα το κεφάλι στον τοίχο με δύναμη μια φορά δυο φορές τρεις φορές μέχρι που έτρεξε αίμα και εκείνη έπεσε κάτω και δεν φώναζε άλλο. αυτά παθαίνει όποιος λέει ψέματα της είπα και άρχισα να τρέχω πάλι ψάχνοντας για την οδό κουετιαπίνης.

 

Ahmad Turk, Old Street Sunset

δεν κοιμήθηκα καθόλου γιατί έψαχνα την οδό κουετιαπίνης. και εκεί που έψαχνα είδα κάτι αστυνομικούς να μου φωνάζουν και να με κυνηγάνε και εγώ φοβήθηκα και άρχισα να τρέχω γιατί ήξερα ότι τους έβαλαν οι γονείς μου να με πιάσουν. έτρεξα πάρα πολύ αλλά αυτοί με ακολούθησαν και τότε σκέφτηκα ότι με περνάνε για τον πατέρα μου και έτσι έβγαλα τα ρούχα μου για να μη με περνάνε για τον πατέρα μου. εκεί που έτρεχα βρήκα κατά τύχη την ωραία πυλωτή με το παγκάκι στην οδό κουετιαπίνης αλλά δεν μπόρεσα να ξαπλώσω γιατί με κυνηγούσαν οι αστυνομικοί που έβαλαν οι γονείς μου να με πιάσουν. ανέβηκα στην ταράτσα της πολυκατοικίας με την ωραία πυλωτή και περίμενα μέχρι να φύγουν οι αστυνομικοί για να κατέβω πάλι να ξαπλώσω. όμως εκείνοι δεν έφυγαν και μπήκαν και αυτοί και ανεβαίνουν στην ταράτσα. τους ακούω τώρα και δεν μπορώ να κατέβω στην πυλωτή με το ωραίο παγκάκι από τις σκάλες. δεν πειράζει όμως γιατί εγώ βρήκα άλλο τρόπο και θα κατέβω πολύ πιο γρήγορα από τους αστυνομικούς. πρώτα όμως θα ρίξω το τετράδιο γιατί δεν θέλω να το βρουν αυτοί και να το διαβάσουν.

 

– κουετιαπίνη: Αντιψυχωσικό φάρμακο για άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια

πρώτη δημοσίευση,  εκδόσεις «Παράξενες Μέρες» συλλογή πρώτη

 

Ο Πάνος Παπαπαναγιώτου είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής  στον «Κήπο»