Δημιουργική Γραφή για εφήβους

Έναρξη: 21/04/2018 Λήξη: 30/06/2018

 

Είναι γνωστό πως πολλοί μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υστερούν στην παραγωγή γραπτού λόγου αλλά ακόμη και προφορικού. Είναι επίσης γνωστό πως τους λείπουν τα λογοτεχνικά ερεθίσματα και βιώματα. Το σχολείο δεν είναι άμοιρο ευθυνών σ’ αυτό το ζήτημα, αφού εστιάζει κυρίως στη θεωρητική διάσταση των λογοτεχνικών κειμένων και των γλωσσικών τεχνικών-κανόνων, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ασχοληθούν πρακτικά και ενεργητικά με τη λογοτεχνία και τη γλώσσα εν γένει. Αυτό το κενό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάνουμε την προσπάθεια να καλύψουμε μ’ αυτό εργαστήριο που απευθύνεται σε μαθητές 12 έως 16 ετών.

 

 

Το εφηβικό εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής έχει διπλό στόχο. Από τη μία να εισάγει τους εφήβους στη δημιουργική γραφή μέσα από την παραγωγή έντεχνου γραπτού λόγου και από την άλλη να λειτουργήσει ως ένα στήριγμα που θα τους βοηθήσει στα σχολικά μαθήματα της Έκφρασης-Έκθεσης και της Λογοτεχνίας.

 

 

Ο συγκερασμός των δύο κατευθύνσεων του εργαστηρίου θα γίνει μέσω της παράλληλης μελέτης κεφαλαίων του αναλυτικού σχολικού προγράμματος και της ενθάρρυνσης των παιδιών να πάνε ένα βήμα παραπέρα από την μελέτη της θεωρίας, δηλαδή στη λογοτεχνική παραγωγή  καθ’αυτή. Όλα τα παραπάνω πάντα δεδομένης της διάθεσης και του ενδιαφέροντος των μαθητών.

 

 

Προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά να ενδιαφερθούν πραγματικά για τη γραφή, αφού πρώτα ασχοληθούν πρακτικά μαζί της και να κατανοήσουν πως η  λογοτεχνία δεν είναι μια αόριστη έννοια που κατοικεί στα σχολικά βιβλία, αλλά  είναι ένα όχημα για να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις, τις ιδέες, τα συναισθήματά τους και πως μπορούν να την κάνουν κτήμα τους.    

 

 

Εισηγητής: Αλέξανδρος Ν. Μυροφορίδης

 

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του εργαστηρίου το Σάββατο 10/3 στις 17:00, όπου ο εισηγητής θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 17:00-19:00, για δύο μήνες και το κόστος του θα είναι 45,00 ευρώ ανά μήνα(40,00 ανέργων).

 

 

 

Συμμετοχή

Συμμετοχή

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις