Εργαστήρι Θεατρικής δημιουργίας για παιδιά

"Παίζουμε... θέατρο;"

 

 

 

Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του θεάτρου ξεκινάει.

 

Ένα ταξίδι που θυμίζει παιδικό όνειρο και είναι γεμάτο φαντασία, χρώμα, ενθουσιασμό.

 

Ταξιδεύουμε γνωρίζοντας τα είδη του θεάτρου, αναπτύσσουμε τη συνεργασία, την ομαδικότητα. Ανακαλύπτουμε τις άγνωστες  ιδιότητες και ικανότητες που έχει το σώμα, το πρόσωπο και η φωνή μας.

 

Μικροί καλλιτέχνες, δημιουργοί.

 

"Μόνος μου έφτιαξα αυτό το κοστούμι!"

 

"Κυριά, δείτε τη μάσκα μου πόσο εκφραστική είναι...!!! Μόνος μου την δημιούργησα."

 

Ζήστε το ταξίδι του θεάτρου  και ανακαλύψτε τα μυστικά του αυτοσχεδιάζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας μέσα από το  θεατρικό δημιουργικό παιχνίδι φαντασίας και γέλιου.

 

Το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας Παιδιών στόχο έχει την αισθητική καλλιέργεια των παιδιών μέσω της επαφής με την τέχνη, την ανάπτυξη της ομαδικότητας, και της φαντασίας. Θα ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας μέσα από το θεατρικό παιχνίδι (δραματοποίηση ιστοριών, καθοδηγούμενος αυτοσχεδιασμός), θα γνωρίσουμε πολλές μορφές θεάτρου (κουκλοθέατρο, μαύρο θέατρο) , θα φτιάξουμε κοστούμια, μάσκες που θα χρησιμοποιήσουμε στα θεατροπαιχνίδια μας, θα δουλέψουμε ομαδικά και θα αναπτύξουμε τη συνεργασία και την ομαδικότητα, θα αναπτύξουμε τα εκφραστικά μας μέσα (σώμα, πρόσωπο, φωνή), θα αυτοσχεδιάσουμε, θα παίξουμε, θα γελάσουμε, θα δημιουργήσουμε..

 

 

Η πτήση για το ταξίδι μας ξεκινάει το Φλεβάρη.

 

Εισηγήτρια : Νίνα Φωτιάδου

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις