Εργαστήριο Ρομποτικής για παιδιά

Έναρξη: 02/12/2017 Λήξη: 27/01/2018

Η Robotsetgo οργανώνει εργαστήρια ρομποτικής. Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει το παιχνίδι με την μάθηση και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Τα βασικά στοιχεία είναι ¨Παιχνίδι Διασκέδαση Εκπαίδευση Καινοτομία Ρομποτική Τεχνολογία Συνεργασία Δημιουργικότητα¨.

Στόχος είναι η κατάκτηση της γνώσης μέσα από πρακτικά παραδείγματα, η αξιοποίηση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, η καλλιέργεια της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, της κριτικής και μεθοδικής σκέψης της φαντασίας, καθώς και η αντιμετώπιση προβλημάτων και η εύρεση λύσεων. Τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία τους, παρουσιάζουν τις ιδέες τους, εργάζονται και δημιουργούν ομαδικά, επιμένουν, δίνουν λύσεις και πετυχαίνουν.

Οι κύριοι άξονες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:

1.Ρομποτική

2.Κατασκευή

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές μηχανικής. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα στοιχεία της μηχανικής όπως γρανάζια, άξονες και με δομικά υλικά της LEGO.

Κάθε μάθημα στηρίζεται σε ένα σενάριο, το οποίο τα παιδιά ερμηνεύουν και προτείνουν τη δικής τους εκδοχή, αιτιολογώντας τις ιδέες τους. Επιλέγουν τα κατάλληλα υλικά και σχήματα προκειμένου να κατασκευάσουν ένα αντικείμενο και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους όπου τις αξιολογούν και τις βελτιώνουν.

Απευθύνεται σε παιδιά από την Πρώτη Δημοτικού έως Τρίτη Δημοτικού που ασχολούνται με την εκπαιδευτική πλατφόρμα WEDO 2.0 LEGO ενώ για παιδιά από Τετάρτη Δημοτικού έως και Τρίτη Γυμνασίου που ασχολούνται με την εκπαιδευτική πλατφόρμα EV3 LEGO.

 

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά: 5-10 χρονών.

 

 Από την ομάδα Robot set go!

 

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση το Σάββατο 2/12 στις 17:00-18:30.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 6 συναντήσεις διάρκειας 90' η καθεμία και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου θα είναι 60,00 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί σε δύο δόσεις κατόπιν προκαταβολής με την εγγραφή σας.

 

 

 

 

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις