Ισπανική γλώσσα και πολιτισμός

Έναρξη: 02/10/2017 Λήξη: 05/06/2018

“Plus Ultra”, « παρά πέρα».

 
Στην αρχαία ελληνική μυθολογία ο Ηρακλής ταξίδεψε στην μυθική Εσπερία για να κλέψει τα χρυσά μήλα από τον Κήπο των Εσπερίδων, έναν μυθικό κήπο που βρισκόταν στην σημερινή Ιβηρική Χερσόνησο στα όρια της οποίας υπάρχουν οι περίφημες Ηράκλειες Στήλες. Σε αυτή την μυθική χώρα σταυροδρόμι πολιτισμών και ιστορίας γεννήθηκε μια γλώσσα που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, όταν ο Κολόμβος ανακάλυψε αυτή την ήπειρο που θα ονομαζόταν αργότερα Αμερική.
 
Αν στην Ισπανία η παράδοση των πολιτισμών κόσμησε τα παλάτια των Αράβων που την κατέκτησαν με παραδεισένιους κήπους, οι Κονκισταδόρες άνοιξαν την πόρτα του μαγικού κήπου του Νέου Κόσμου από την Καλιφόρνια ως τη Γή του Πυρός. Σ’αυτό τον μυστικό κήπο των μύθων, των κατακτήσεων, των χαμένων πολιτισμών μπορεί κάποιος να μπει μιλώντας μόνο μία γλώσσα. Πάνω από 20 χώρες σε δύο ηπείρους, σχεδόν 500 εκατομμύρια φυσικοί ομιλητές μοιράζονται σε μια πολυπολιτισμική γλωσσική οικογένεια.
 
Μεγάλοι συγγραφείς όπως οι Θερβάντες και Μάρκες και ποιητές όπως οι Λόρκα και Νερούδα εκφράστηκαν σ’αυτή τη γλώσσα, ενώ καλλιτέχνες όπως οι Πικάσσο, Νταλί, Ριβέρα και Φρίντα Κάλο σημάδεψαν με τα έργα τους την τέχνη του πλανήτη. Μία γλώσσα, χιλιάδες πολιτισμοί. Έλατε στον μυστικό κήπο των ισπανικών για να συνομιλήσετε με τον κόσμο.
 
 
 

Οι ημερομηνίες που αναγράφονται είναι καθαρά ενδεικτικές.

Οι ενδιαφερόμενοι εφόσον συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής, θα λάβουν email με τις ημερομηνίες και τις πληροφορίες του σεμιναρίου μόλις οριστικοποιηθούν. 

Καλό καλοκαίρι!

 
 
 

Συμμετοχή

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις