Κινηματογράφος από την ιδέα στην υλοποίηση μιας ταινίας

Έναρξη: 30/11/2017 Λήξη: 28/06/2018

 Από τη ιδέα στην υλοποίηση μιας ταινίας!

1ος Κύκλος:

Ξεκινάμε από την αρχική ιδέα, η οποία μπορεί να είναι μία άποψη, ένα μυθιστόρημα, ένα ποίημα ή ένα γεγονός. Αυτή η πρόταση θα δουλευτεί ομαδικά, παράλληλα με τη διδασκαλία της θεωρίας της αφήγησης, ανάλυση χαρακτήρων, σύνθεση των αφηγηματικών χαρακτήρων, τελική δομή του σεναρίου.  Ο κύκλος ολοκληρώνεται με τη συγγραφή του σεναρίου.

 

2ος Κύκλος

Μαθαίνουμε τα ρεύματα του κινηματογράφου, τα διαφορετικά είδη του, προετοιμάζουμε την παραγωγή της ταινίας, τη σκηνοθεσία στον ενιαίο παραστατικό χώρο. Θα γίνονται ασκήσεις, κινηματογράφηση μιας σεκάνς, πάνω σε ένα σενάριο που είτε θα δοθεί είτε θα γραφτεί ομαδικά. Ο δεύτερος κύκλος ολοκληρώνεται με τη διδασκαλία της σκηνοθεσίας και την προετοιμασία της παραγωγής.

 

3ος Κύκλος

Η πρακτική του μοντάζ (εργασία σε πρόγραμμα με ένα υπολογιστή) και η προώθηση της ταινίας (δελτίο τύπου, αναζήτηση φεστιβάλ, αναζήτηση εταιρειών διανομής). Ο τρίτος κύκλος αφορά στην ολοκλήρωση της κινηματογραφικής διαδικασίας.

 

Καθ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου θα προβάλλονται αποσπάσματα ταινιών, πάνω στα οποία θα αναφερόμαστε για την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας κάθε σκέλους υλοποίησης μίας ταινίας.

 

Ο εισηγητής θα φέρει την δική του κάμερα, την οποία μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν οι συμμετέχοντες για να εξοικειωθούν και να εφαρμόσουν αυτά που έχουν μάθει στη θεωρία. Με αυτή την κάμερα θα γίνουν τα γυρίσματα της ταινίας, στο τέλος του σεμιναρίου. Αν κάποιος έχει δική του κάμερα, μπορεί να τη φέρει και να δουλέψουμε και με αυτή. Με τον υπολογιστή του διδάσκοντα θα γίνουν τα μαθήματα του μοντάζ και το μοντάζ της ταινίας.

 

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε τρεις κύκλους. Στο τέλος θα παραχθούν μία ή δύο ταινίες. Στο τέλος, με τη διακριτική παρακολούθηση και επιμέλεια του διδάσκοντος, θα παραχθεί η ταινία μικρού μήκους, η οποία θα είναι προϊόν συλλογικής εργασίας, από την ιδέα, το σενάριο, το μοντάζ, την προώθησή της.

 

Εισηγητής: Γιάννης Φραγκούλης

 

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Πέμπτη 30/11 στις 20:00, όπου ο εισηγητής θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε τρεις κύκλους.

 

Ο πρώτος κύκλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ δίωρες συναντήσεις κάθε Πέμπτη 20:00-22:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 100,00 ευρω (90,00 φοιτητών/ ανέργων)

 

Ο δεύτερος κύκλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί σε δέκα δίωρες συναντήσεις και το συνολικό του κόστος θα είναι 120,00 ευρω (110,00 φοιτητών/ ανέργων)

 

Ο τρίτος κύκλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί σε δώδεκα δίωρες συναντήσεις και το συνολικό του κόστος θα είναι 150,00 ευρω (135,00 φοιτητών/ ανέργων)

 

 

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις