Παιδικό τμήμα Δημιουργικής Γραφής

Παιδικό Τμήμα Δημιουργικής Γραφής

 

Το παιδικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής δημιουργήθηκε με στόχο τη βιωματική επαφή των μικρών του μαθητών με τον γραπτό λόγο. Μέσω των παιχνιδιών-ασκήσεων  γίνεται η προσπάθεια να ανακαλύψουν τα παιδιά νέους τρόπους έκφρασης των σκέψεών και των ιδεών τους, ενώ παράλληλα να δουν την γραφή έξω από τα στενά όρια των σχολικών ασκήσεων. Δίνεται έμφαση στη φαντασία, στον αυθορμητισμό, στη δημιουργική διάθεση, αλλά και στη συνεργατικότητα. 

 

Πιο συγκεκριμένα, με το πέρας των μαθημάτων, ο στόχος μας είναι, τα παιδιά να έχουν αποκτήσει οικειότητα με τον γραπτό λόγο και να μη τον φοβούνται, να έχουν πειραματιστεί με την αφήγηση και την ποίηση, να έχουν βελτιωθεί στην οργάνωση  και έκφραση των σκέψεών τους και προπαντός να έχουν διασκεδάσει. Μέσα στα πλαίσια των γλωσσικών μας παιχνιδιών προσεγγίζουμε τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, ανάλογα με τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του, εκμαιεύοντας τη δύναμη του λόγου και της φαντασίας που κρύβει μέσα του. Έτσι πορευόμαστε στο ταξίδι της γραφής, λειτουργώντας πάντα ως ομάδα, αλλά χωρίς να παραμελούμε την ατομικότητα του κάθε παιδιού.

Πρέπει να αναφέρουμε, πως όλες οι ασκήσεις και δραστηριότητες του τμήματος γίνονται με τη μορφή παιχνιδιών, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να τραβήξουμε το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους ενθαρρύνουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, να γράφουν.

 

Διδάσκων: Δημήτρης Γιολδάσης

 

 

 

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις