Τεχνικές διδασκαλίας Θεάτρου & Θεατρικού παιχνιδιού

Έναρξη: 20/11/2017 Λήξη: 04/12/2017
Σε αυτό το σεμινάριο θα ασχοληθούμε με της φάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, κάνοντας  μια σειρά από ασκήσεις και παιχνίδια γνωριμίας της ομάδας , θα ασχοληθούμε με τεχνικές θεάτρου, σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμό και το πως αυτά μπορούν να μας κάνουν δημιουργικούς στην εκπαίδευση στο θέατρο και στην ζωή!
 
Μέσα από μια βιωματική μέθοδο οι συμμετέχοντες θα μάθουν της τρεις φάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, πως αυτό μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην διδακτική διαδικασία σαν εργαλείο εκμάθησης και διαχείρισης της ομάδας.
 
Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν την κατανόηση και την εμπέδωση της μεθόδου, την επαφή με τις τεχνικές θεάτρου και την χρησιμότητα τους στην διδακτική διαδικασία, επίσης θα δημιουργηθεί ομάδα στο facebook για το θεωρητικό κομμάτι αλλά και για να λύνουμε απορίες πάνω στο πρακτικό κομμάτι.
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, ηθοποιούς, εργοθεραπευτές, φοιτητές. Κι όλα αυτά μέσα από την Έκπληξη, το Απρόοπτο και την Ανατροπή.
 
Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν:
ασκήσεις γνωριμίας και ασκήσεις συντονισμού της ομάδας,
σωματικές ασκήσεις ενεργοποίησης και προετοιμασίας,
σωματική έκφραση, 
αυτοσχεδιασμό, 
παιχνίδι ρόλων,
παντομίμα, 
ομαδικά δρώμενα συνεργασίας.
 
Εισηγητής: Τάσος Παπαδόπουλος
 
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο τετάωρες συναντήσεις τη Δευτέρα 20/11 και τη Δευτέρα 4/12  από τις 18:00 -22:00. Το συνολικό του κόστος είναι 45,00 ευρώ (40,00 φοιτητών/ ανέργων).

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις