Φιλοσοφία

Έναρξη: 27/02/2019 Λήξη: 17/04/2019

Το ζητούμενο είναι η ευτυχία, να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και με τους άλλους, να είμαστε καλά σε συνεννόηση, ειρήνη, συνεργασία με το κοινωνικό μας περιβάλλον. Όταν τα γύρω μας είναι τακτοποιημένα έρχεται και η ευχαρίστηση. Εμείς, μπορούμε στο μεγαλύτερο βαθμό να επηρεάζουμε τα πράγματα και για να μπορούμε να το κάνουμε χρειαζόμαστε δεξιότητες, της ψυχής κυρίως, δηλαδή τις αρετές: τη φρονιμάδα, τη γενναιότητα, τη γενναιοδωρία, τη σύνεση και τη δικαιοσύνη.

 

Δεν είναι δυνατό να ζει κανείς ευχάριστα αν δεν ζει φρόνιμα, ηθικά και δίκαια, όπως δεν μπορεί να ζει κανείς φρόνιμα, ηθικά και δίκαια αν δεν ζει ευχάριστα.

 

Ο «Κήπος» πραγματοποιεί έναν κύκλο συζητήσεων βιωματικού χαρακτήρα, με αφορμή και πρόσχημα τον Αριστοτέλη και άλλες φιλοσοφικές απόψεις, για όσους ψάχνουν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους κατανόησης της πραγματικότητας, της ζωής, για όσους θέλουν να μάθουν να ακουμπούν την χαρά!

Γιατί το να πλησιάσει κανείς την χαρά, είναι θέμα άσκησης και φιλοσοφίας.

 

«Απλά μαθήματα φιλοσοφίας». Ένα σεμινάριο για μαθητές ηλικίας 18 έως 108 ετών, που περιλαμβάνει οκτώ συναντήσεις – βήματα, με θέματα όπως… ο έρωτας, η φιλία, η οικογένεια, η πολιτική, η οικονομία, η τέχνη, τα παιδαγωγικά.

 

Εισηγήτρια: Θεοδοσία Κωνσταντινίδου

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 μέχρι την Τετάρτη 17/4.

Το συνολικό κόστος των συναντήσεων θα είναι 20,00 ευρώ.