Μουσικό οδοιπορικό από την Πόλη, στη Θεσσαλονίκη, στη Σμύρνη και πάλι πίσω στην Πόλη

Έναρξη: 14/06/2016 Λήξη: 14/06/2016

Ο Κήπος σε συνεργασία με τον Κυριάκο Κουβέντα, το μεγάλο δεξιοτέχνη του βιολιού και αγαπημένο φίλο θα πραγματοποιήσει τη μουσική διαδρομή Πόλη -Θεσσαλονίκη–Σμύρνη από τα τέλη του 19ου ως τα μέσα του 20ου.


Μια βραδιά-ταξίδι στην Πόλη των πόλεων, ένα οδοιπορικό ήχων και μουσικών με τραγουδια που ζυμώθηκαν στην Πολή με αναφορα στην πόλη..
Η ζωή στην Πόλη, τα γλέντια, τα έθιμα, οι τεκέδες,το ζεϊμπέκεικο και τα καφέ αμάν, τα δερβίσικα τάγματα, οι εστουντιαντίνες,τα βυζαντινά συμπόσια και το περίφημο μπακλαχοράνι (καρναβάλι) των Ταταύλων,τα τοπωνύμια, οι χαρακτήρες και τα επαγγέλματα αποτέλεσαν έμπνευση για ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς που κράτησαν ζωντανή την παράδοση και τη διέδωσαν ως τα πέρατα του κόσμου.
Ας γνωρίσουμε την Πόλη μέσα από τα τραγούδια της κι ας αναλογιστούμε τις κοινές αναφορές με την πόλη μας τη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Σμύρνη.

Αυτές οι πόλεις του αρχαίου κόσμου, του Ρωμαϊκού, του Βυζαντινού, του Οθωμανικού, οι πόλεις- λιμάνια και φρουροί της ενδοχώρας τους παρουσιάζουν πολλά κοινά.
Η θεσσαλονίκη των Βαλκανίων, η Σμύρνη της Μικράς Ασίας και ανάμεσα τους η Πόλη. Ίδια μελέτια, εμπόριο και αγορές που οδήγησαν στην διαμόρφωση και διάδοση νέων ιδεών και τάσεων προτείνοντας μια διαφορετική στάση ζωής.
Οι τρεις πόλεις επικοινωνούσαν οικονομικά, εμπορικά,διοικητικά,μουσικά και ιδεολογικά.Οι ανταλλαγές πληθυσμών και η προσφυγιά ενέτειναν την μύξη και τη δημιουργική ζύμωση.

Η θεσσαλονίκη, η αγκαλιά του Θεού, η μεγάλη προσφυγούπολη των εβραίων, των χριστιανών και των μουσουλμάνων με τη ζωή δεμένη με ήχους μουσικής από τα καφενεία,ήχους του δούναι και λαβείν , ήχους της αγοράς, ήχους και μυρωδίες από τα μαγειρεία που διατηρούνται ως σήμερα.
Ακολουθήστε μας σε αυτο το ταξίδι μνήμης και μουσικής. Είσοδος ελεύθερη!Φέρτε μόνο τα ποτά σας(αν θέλετε) και διάθεση για ταξίδι στο παρελθόν και στη μουσική.

Είστε όλοι καλεσμένοι!!
Live την Τρίτη 14 Ιουνίου μετά τις 9.00.