Ο Κήπος πάει Νάπολη

Έναρξη: 20/03/2020 Λήξη: 24/03/2020

Η Νάπολη είναι μια από τις αρχαιότερες και ομορφότερες πόλεις του κόσμου, χτισμένη πάνω στον ομώνυμο κόλπο, δίπλα στο ηφαίστειο του Βεζούβιου.

Ήταν αποικία των αρχαίων Ελλήνων από τον 9ο αιώνα π.Χ., με όνομα αρχικά Παρθενόπη και στη συνέχεια Νεάπολη. Υπήρξε μεγάλο πολιτιστικό κέντρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μαζί με την Πομπηία και το Ερκολάνο. Η Νάπολη κατακτήθηκε σχεδόν από όλες τις σημαντικές αυτοκρατορίες της Ευρώπης, ήταν πρωτεύουσα του βασιλείου της Νάπολης και των δυο Σικελιών. Είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο του Θεάτρου και των Καλών Τεχνών. Είναι διάσημη για τα σπουδαία μνημεία και έργα τέχνης της. Θεωρείται η πόλη με το μεγαλύτερο ιστορικό κέντρο σύμφωνα με τον ορισμό της UNESCO.

 

Ο Κήπος, οργανώνει την τετραήμερη εκδρομή στην Νάπολη της Ιταλίας, από 20/3/2020 έως 24/3/2020

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

Δύο πρώτες ημέρες περιήγησης στην πόλη της Νάπολης με επισκέψεις στα μνημεία, κτίρια και μουσεία που αφορούν από την αρχαία περίοδο έως και τα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα περιηγηθούμε στις οδούς "Spaccanapoli", Forcella" και "Quartieri spagnoli", θα επισκεφθούμε την Piazza Plebiscito, και το Napoli sotterrane, το Metro dell'arte , το "Museo di Capodimonte" και βέβαια το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης και το  "Duomo’’ Θα γευτούμε τη διάσημη ναπολιτάνικη πίτσα και άλλες παραδοσιακές γεύσεις όπως θαλασσινά, κρασιά και υπέροχα γλυκά.

 

Τρίτη ημέρα, επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους του Ερκολάνο και της Πομπηίας.

 

Τέταρτη ημέρα, επίσκεψη στην Καζέρτα  και στα ανάκτορα (Reggia di Caserta).

 

Η δήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει έως τις 15/1/2020. Πληροφορίες στο 6949121787, 2313078962, [email protected]