Ρύθμισε το διαβήτη

Έναρξη: 13/03/2019 Λήξη: 13/03/2019

Μάθετε τι συμβαίνει στο σώμα μας στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και πως μπορούμε να τον ρυθμίσουμε μέσω της διατροφής.

 

Γνωρίζετε τι συμβαίνει στο σώμα ενός ατόμου με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2; Πως μπορεί αυτό το άτομο μέσω της διατροφής και άλλων αλλαγών στον τρόπο ζωής να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα του; Πόσο σημασία παίζει η μείωση του βάρους στη ρύθμιση του σακχάρου; Τι χρειάζεται να προσέχει ως καταναλωτής; Χρειάζεται τελικά η διατροφή του να είναι άνοστη και στερητική; Ποιοι είναι οι σύγχρονοι μύθοι γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη; Βρείτε το κίνητρο ώστε να αρχίζετε να κάνετε την υγιεινή διατροφή πράξη.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13/3 στις 18:00.

 

Κρατήστε τη θέση σας εδώ

 

Εισηγητής: Αριστείδης Πατρινός

 

Βιογραφικό

 

Ο Αριστείδης Πατρινός σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Κρήτης. Για την πρακτική του επέστρεψε στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη και την ολοκλήρωσε στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ. Εκεί είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε περιστατικά Παθολογικών Καταστάσεων και  Διατροφικών Διαταραχών.

Μετεκπαιδεύτηκε στην “Τροποποίηση της Συμπεριφοράς”, καθώς θεωρεί πως η ψυχική κατάσταση του ατόμου και το περιβάλλον του καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά και τις σκέψεις του, γύρω από το φαγητό.

Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το βιωματικό σεμινάριο «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας» στην Αθήνα. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε χρόνια παχύσαρκα άτομα με επαναλαμβανόμενες προσπάθειες απώλειας βάρους. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιστροφή στον φυσιολογικό τρόπο διατροφής και η μείωση βάρους χωρίς δίαιτα.

Σήμερα εργάζεται στο διαιτολογικό του γραφείο Nutrimed Θεσσαλονίκης, στην οδό Μητροπόλεως 69. Παράλληλα, παρέχει τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και στο Κέντρο Ευεξίας και Αποκατάστασης Uchu wellnesscenter.