Ταξιδιωτική Φωτογραφία - Η εικόνα ως παράθυρο στον κόσμο

Έναρξη: 03/04/2017 Λήξη: 03/04/2017

Για τους περισσότερους η έννοια του ταξιδιού είναι στενά συνδεδεμένη με την φωτογραφική απεικόνιση και συλλογή των αναμνήσεων. Ποια μυστικά όμως και πόσες ιστορίες κρύβονται μέσα σε μια ταξιδιωτική φωτογραφία; Ο Κήπος σας προσκαλέι σε μια δίωρη διάλεξη για την ιστορία, τη φιλοσοφία και τις τεχνικές ενός από τους σημαντικότερους και ιστορικότερους κλάδους της τέχνης της Φωτογραφίας. 

Εισηγητής: Γιάννης Στρατουδάκης, Φωτογράφος, Submission Reviewer
Γεννημένος στη Σάμο, το 1977 και γιός του οπερατέρ Γιώργου Στρατουδάκη, ο Γιάννης Στρατουδάκης σπούδασε Φωτογραφία στην Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Βόλου (2002) και απέκτησε δίπλωμα ειδίκευσης (Specialization in Photography and beyond) από το Μichigan State University / Dept. of Art, Art History & Design (2016). Παράλληλα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, από το 2012 μέχρι το 2015 ολοκλήρωσε πέντε ακαδημαϊκά προγράμματα Film Studies, από το πρόγραμμα σπουδών εξ αποστάσεως του Πανεπιστημίου Wesleyan, ενώ παράλληλα φοιτεί στην Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ/Τμήμα Σπουδών Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Είναι μέλος της ομάδας των reviewers του Lens Culture, εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εισηγητής της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών ΑΚΣΠΑ, στο πρόγραμμα "Σινεμά και Ψυχανάλυση", τακτικός συνεργάτης ΙΚΕ σε προγράμματα δια βίου μάθησης, μέλος της Ελληνικής Σημειωτικής Εταιρείας, και αρθρογράφος στα περιοδικά fmag.gr, και "ΦΩΤΟγράφος".

Δουλειά του έχει δημοσιευθεί στον εγχώριο και διεθνή τύπο κι έχει προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ Φωτογραφίας και Κινηματογράφου σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Λατινική Αμερική