Τι είναι στ' αλήθεια το Εφηβικό Θέατρο;

Έναρξη: 09/11/2017 Λήξη: 09/11/2017

 

Προβολή τριών θεατρικών παραστάσεων από το Ετήσιο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου.

 

 

Το Θέατρο είναι σημαντικό εργαλείο για όλους μας, πόσο μάλλον για τους εφήβους!

Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την ομαδικότητα και το θεατρικό παιχνίδι, ένας έφηβος μπορεί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Εμείς εδώ στον Κήπο, πιστεύουμε πως η συμβολή του στην προσωπική ανάπτυξη ενός ατόμου και η διαπαιδαγωγική του αξία, έχει καθηλωτική δύναμη! 

Γι αυτόν το λόγο, την Πέμπτη 9/11 στις 18:00, διοργανώνουμε μια δωρεάν εκδήλωση στην οποία θα προβληθούν τρεις θεατρικές παραστάσεις από το ετήσιο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου. Μέσα από αυτές τις προβολές μπορούμε να δούμε ποιο είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα όταν οι έφηβοι γράφουν, παίζουν, δημιουργούν και ουσιαστικά επικοινωνούν την ψυχή τους μέσα απο μία παράσταση.

Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση στην οποία θα αναλύονται τα στάδια από τη συγγραφή ενός εφηβικού θεατρικού έργου έως το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης!

 

Σας περιμένουμε παρέα με τα παιδιά σας…(ή τους γονείς σας ;-) )

 

Θα προβληθούν οι παρακάτω παραστάσεις με τη σειρά:

Στις 18:00: "Η άνοδος και η πτώση του βασιλιά σουμπουρδουμπύ και ο πόλεμος της κασερόπιτας»,   μια επική κωμωδία στα χρόνια του μεσαίωνα, πάνω στο έργο "ο Υμπύ Βασιλιάς" του Άλφρεντ Ζαρρύ.

 Στις 18:30: "Έτσι κάνουν όλοι", ένα δραματικό ντοκουμέντο του σήμερα, μια παράσταση βασισμένη σε συνεντεύξεις εφήβων.

 Στις 19:00: "Η εκδρομή", μια παράλογη κωμωδία για τη διατήρηση της αισιοδοξίας, γραμμένη από εφήβους σε συνεργασία με τον συγγραφέα  Λ.Χρηστίδη.

 

 

Εισηγητης: Θανάσης Μεγαλόπουλος.