“Art and Design for Advocacy: Empowering artists in the Balkans”

13/05/2015

Ο “Κήπος” αναζητά 5 συμμετέχοντες, 18-30 ετών για το σχέδιο κατάρτισης “Art and Design for Advocacy: Empowering artists in the Balkans”, που θα πραγματοποιηθεί 22-28 Ιουνίου του 2015 στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – Π.Γ.Δ.Μ (Λίμνη Αχρίδα).

 

 

Η οργάνωση “Ιnternational Debate Education Association – IDEA SEE” από την Π.Γ.Δ.Μ. σε συνεργασία με την οργάνωση “Κήπος” και άλλες 8 οργανώσεις από τις χώρες των Βαλκανίων (Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βουλγαρία και Κόσοβο) θα δώσουν την ευκαιρία σε 50 νέους της περιοχής να καταρτιστούν σε διάφορα είδη τέχνης και σχεδιασμού (design) με σκοπό τη χρήση των παραπάνω ως εργαλεία επικοινωνίας, ελεύθερης και δημιουργικής έκφρασης για την ενθάρρυση της διακίνησης ιδεών που θα προωθήσουν την κοινωνική αλλαγή και τη συμμετοχή των νέων στο δημόσιο διάλογο.

 

Το πρώτο σκέλος του σχεδίου κατάρτισης αφορά την κατάρτιση πάνω στα κόμικς και την οπτικοποίηση των δεδομένων, ενώ το δεύτερο σκέλος σχετίζεται με την ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη χρήση των παραπάνω εργαλείων ως μέσα έκφρασης και υπεράσπισης ιδεών και απόψεων. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την οργάνωση που διοργανώνει το σχέδιο κατάρτισης μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

http://idebate.org/

http://advocacy.idebate.mk/


'Ολοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε θέση επικοινωνούν με άνεση στην Αγγλική γλώσσα. Αξίζει να τονιστεί ότι δεν είναι απαραίτητη η εμπειρία σε κάποιο είδος τέχνης.

 

Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος,στείλτε δήλωση συμμετοχής, μαζί με το βιογραφικό σας (στα αγγλικά) στο παρακάτω email: [email protected]

 

 

Προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 18/5/2015.

 

Υ.Γ Το πρόγραμμα καλύπτει το 100% της μετακίνησης, διατροφής και διαμονής.