ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ (MINDFULNESS)

28/01/2019

Ο διαλογισμός αναπτύσσεται γρήγορα ως μια αναγνωρισμένη δραστηριότητα στη σύγχρονη κοινωνία. Καθημερινά αυξάνονται οι άνθρωποι που επιθυμούν να ενσωματώσουν τον διαλογισμό στη ζωή τους. Η Timeless Impact Academy προσφέρει μια βήμα-προς-βήμα εκπαίδευση, που παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μεταφράσουν την προσωπική τους εμπειρία διαλογισμού σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο.

Ο Διαλογισμός και η Ενσυνειδητότητα είναι αποτελεσματικά μέσα για να δουλέψουμε άμεσα με τις εμπειρίες μας. Αντί να τροποποιεί κανείς τα περιεχόμενα (της εμπειρίας), ανακαλύπτει την τέχνη μιας στάσης που είναι ανοιχτή, γεμάτη περιέργεια, και δεν αξιολογεί. Οι ασκήσεις στοχεύουν στην ικανότητα να είναι κάποιος παρών. Η παρουσία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να βιώσει κάποιος ευτυχία. Είναι γνωστό πόσο πολύ μπορεί το άγχος να περιορίσει την ικανότητά μας για ζωή και αποτελεσματικότητα - μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ασθένειες. Οι συμμετέχοντες σε προγράμματα ενσυνειδητότητας αναφέρουν ότι μπορούν να συγκεντρώνονται καλύτερα και ότι μπόρεσαν να αναπτύξουν περισσότερη εσωτερική ελευθερία επιλογών, χαρά, και ευεξία.

Οι εκπαιδευτές της Timeless Impact Academy (https://timeless-impact.com/en/) δημιούργησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Γερμανία που λειτουργεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, εκπαιδεύοντας ανθρώπους με ενδιαφέρον στον διαλογισμό ενσυνειδητότητας, για να γίνουν οι ίδιοι εκπαιδευτές, και να ενσωματώσουν τον διαλογισμό στην επαγγελματική τους ζωή.

Για πρώτη φορά, έρχεται στην Ελλάδα, το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα που εφαρμόζεται στη Γερμανία, με διεθνείς προδιαγραφές, στην αγγλική γλώσσα.

Για μια πρώτη γνωριμία με το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσφέρεται μια διάλεξη κι ένα εργαστήριο, που θα δώσουν τις απαραίτητες αρχικές πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν ή/και να συμμετάσχουν στη βασική εκπαίδευση της Timeless Impact Academy.

 

Διαδραστική Διάλεξη

 

 

Είδη Διαλογισμού: Εισαγωγή στον Διαλογισμό και την Ενσυνειδητότητα (Mindfulness)

 

Παρασκευή 18/1/2019, 17:00-19:00

 

Η διαδραστική διάλεξη είναι μια εισαγωγή στο Διαλογισμό και την Ενσυνειδητότητα ως συστατικά σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

 

Στόχοι:

Οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα:

Πάρουν μια εικόνα για τους τρόπους επίδρασης του διαλογισμού

Μάθουν μια ταξινόμηση τεχνικών

Γνωρίσουν ασκήσεις που διαρκούν μόνο λίγα λεπτά και μπορούν να τις εφαρμόσουν αμέσως

Εκτιμήσουν αυτόνομα, αν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την ενσυνειδητότητα για τη δική τους ευεξία

Ξεκαθαρίσουν ασαφή σημεία κάνοντας ερωτήσεις

 

Περιεχόμενα:

Τα τρία συστατικά της ενσυνειδητότητας: Στόχοι – Προσοχή – Στάση

Η κυκλική ροή του διαλογισμού : Εστίαση > Περίσπαση > Αναγνώριση της Περίσπασης > Άφημα > Επιστροφή

Παραδείγματα και Τεχνικές: Ασκήσεις Αναπνοής, Σωματική Σάρωση, Συνειδητό Βάδισμα

Πως είναι τα Προγράμματα Ενσυνειδητότητας

Επιστημονικό υπόβαθρο και μελέτες

 

Ομιλήτριες: Karola Bettina Schneider και Edda Vanhoefer

 

Η διάλεξη θα γίνει στα Αγγλικά

 

Πότε: Παρασκευή 18/1/2019, 17:00-19:00

Που: «Κήπος», Ορφανίδου 6, 546 26 Θεσσαλονίκη

Είσοδος: Ελεύθερη

 

Εργαστήριο Είδη Διαλογισμών Ενσυνειδητότητας (Mindfulness Meditation)

 

Σάββατο 19/1/2019, 10:00-18:00

 

Το εργαστήριο εισάγει στις κύριες ασκήσεις διαλογισμού της ενσυνειδητότητας: σάρωση σώματος, διαλογισμός στην αναπνοή, διαλογισμός στη φιλόστοργη αγάπη για τον εαυτό και τους άλλους και κινητικός διαλογισμός. Θα υπάρχει ισορροπία μεταξύ ασκήσεων, συζήτησης και παροχής πληροφοριών.

Μέσα από σύντομες διαδοχικές σειρές ασκήσεων, επανατροφοδότησης, και αναστοχασμού θα πάρετε μια καθαρή εικόνα για τη δουλειά και τους στόχους της εκπαίδευσης της Timeless Impact Academy. Θα γνωρίσετε τους εκπαιδευτές της Ακαδημίας και το προσωπικό τους όραμα να φέρουν τον διαλογισμό στην επαγγελματική ζωή.

Αυτή η ημερίσια εκδήλωση είναι μια κατάλληλη εισαγωγή για τον καθένα που είναι απλά περίεργος του τι κάνει κάποιος/-α όταν διαλογίζεται. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τις τεχνικές και να πληροφορηθείτε για το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα που στοχεύει να γίνετε εκπαιδευτές διαλογισμού.

Επίσης, άνθρωποι που ασκούνται μακροχρόνια στον διαλογισμό στα πλαίσια μιας βουδιστικής παράδοσης μπορούν σε αυτό το σεμινάριο να πάρουν μια γεύση του τι σημαίνει να προσφέρουν διαλογισμό σε ένα κοσμικό πλαίσιο.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που:

Θέλουν να μεταδώσουν τον διαλογισμό στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Έχουν ισχυρό ενδιαφέρον για τον διαλογισμό.

Ήδη εξασκούν την ενσυνειδητότητα (mindfulness), αλλά θέλουν να γνωρίσουν εμάς και τη δουλειά της ακαδημίας για περαιτέρω εκπαίδευση.

Θέλουν να μας γνωρίσουν, πριν δεσμευθούν σε μια εκπαίδευση.

 

Οι εκπαιδεύτριες:

Η Karola Bettina Schneider (*1962) είναι φυσιοθεραπεύτρια κι επαγγελματίας της Κινέζικης Ιατρικής με δική της κλινική στη νότια Γερμανία. Διατηρεί μαζί με μια ομάδα ένα βουδιστικό κέντρο απομόνωσης στος Βαυαρικές Άλπεις. Έχει διεθνή εμπειρία στη διδασκαλία βασικών εννοιών του Βουδισμού του Διαμαντένιου Δρόμου. Είναι γνωστή ως μια έμπειρη και γεμάτη χιούμορ εκπαιδεύτρια στο πεδίο του διαλογισμού.

Δηλώνει: «Μετά από πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, ιδρύοντας την Ακαδημία δημιουργήθηκε για μένα η δυνατότητα να ενσωματώσω τον διαλογισμό στο επάγγελμά μου. Προσπαθώ να μοιραστώ την εμπειρία μου στον διαλογισμό με έναν τρόπο ώστε, όσοι στην κοινωνία μας δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο σύνδεσμο με τον βουδισμό, κι αυτοί να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα οφέλη αυτής της μεθόδου»

 

Η Edda Vanhoefer έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνική Εκπαίδευση (Master Degree in Social Education, Faculty of Social Sciences). Δουλεύει ως σύμβουλος στην επιχειρησιακή ανάπτυξη (management development) από το 1995. Από το 2000 δουλεύει ως Επικεφαλής της Change Corporation, στο Μόναχο. Από το 2002 ασκείται στη σχολή Κάρμα Κάγκιου, Διαμαντένιος Δρόμος Θιβετανικού Βουδισμού. Εδώ και πάνω από 20 χρόνια η Edda δουλεύει με άτομα, ομάδες, και οργανισμούς. Αυτό αντανακλάται επίσης στις διαφορετικές περαιτέρω εκπαίδευσεις που έχει ολοκληρώσει με επιτυχία.

 

Πότε: Σάββατο 19/1/2019, 10:00-18:00

Που: «Κήπος», Ορφανίδου 6, 546 26 Thessaloniki

Το εργαστήριο θα γίνει στα Αγγλικά

Κόστος: 80,--Ευρώ (Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων).

Εγγραφή: μέσω Email στο [email protected]

 

Επιπρέσθετες πληροφορίες (για την Ελλάδα):

Αντωνία Κωνσταντινίδου,

[email protected],

+306944394194

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Για Εκπαιδευτές Διαλογισμού Ενσυνειδητότητας (Mindfulness Meditation)

 

Φεβρουάριος – Σεπτέμβριος 2019

 

 

Αυτή η εκπαίδευση αφορά όσους επιθυμούν να ενσωματώσουν τον διαλογισμό και την ενσυνειδητότητα στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Οι προϋποθέσεις είναι ένα ενδιαφέρον για τον διαλογισμό ή εμπειρία στον διαλογισμό. Είναι επίσης απαραίτητη η δυνατότητα να εφαρμοστεί ο διαλογισμός ή οι μέθοδοι ενσυνειδητότητας στο επαγγελματικό πλαίσιο του καθενός. Μετά την εκπαίδευση, θα μπορείτε να προσφέρετε τον δικό σας υψηλού επιπέδου διαλογισμό, στο επαγγελματικό σας πλαίσιο.

 

Η εκπαίδευση αποτελείται από τρία μέρη:

Ένας χρόνος βασικής εκπαίδευσης, που σου δίνει τη δυνατότητα να διαλογιστείς ο ίδιος και να κάνεις τα πρώτα βήματα στο να καθοδηγείς άλλους στον διαλογισμό ενσυνειδητότητας.

Μια Εκπαίδευση για προχωρημένους (advanced) με στόχο την εμβάθυνση της εξάσκησής σου μέσω καθημερινού διαλογισμού καθώς και συμμετοχή σε διάφορες απομονώσεις. Αυτό το επίπεδο εκπαίδευσης μπορεί να σχεδιαστεί ατομικά κι επιτρέπει τη συμμετοχή στο σεμινάριο πιστοποίησης.

Ένα Σεμινάριο πιστοποίησης, που δίνει τη σφραγίδα της Timeless Impact Academy.

 

I. Η ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η βασική εκπαίδευση περιλαμβάνει περισσότερα από απλά άσκηση και θεωρία. Εκτός του ατομικού διαλογισμού, εξασκείστε στο να καθοδηγείτε άλλους να διαλογιστούν, να τους εξηγείτε τον διαλογισμό και να απαντάτε πιθανές ερωτήσεις στους μελλοντικούς σας πελάτες. Μαθαίνετε να δίνετε και να δέχεστε ανατροφοδότηση κι έτσι μπορείτε να εμβαθύνετε βαθμιαία την άσκησή σας. Επιπρόσθετα, αναστοχάζεστε τη δική σας στάση, τις τεχνικές, και τον τρόπο έκφρασης. Προϋποθέτουμε ότι οι συμμετέχοντες παίρνουν την ευθύνη για την ατομική τους εξέλιξη κι εμπιστευόμαστε την ικανότητα αυτορρύθμισης κι ανάπτυξης του δυναμικού του καθενός.

 

Χρονικές απαιτήσεις:

12 μέρες εκπαίδευσης (4 σεμινάρια Χ 3 ημέρες).

Τακτικός διαλογισμός με καταγραφή για την πρακτική καθώς και καθοδήγηση σε μικρές ομάδες διαλογισμού.

3 webinars (διαδικτυακά σεμινάρια) με τον Dr. Peter Malinowski σχετικά με τον διαλογισμό και την επιστήμη.

 

(Όλα τα σεμινάρια και οι καταγραφές θα πραγματοποιούνται στα αγγλικά)

 

Οι τέσσερις εκπαιδευτικές ενότητες:

 

 

Module 1:

Basics and attitudes 01.–03. Φεβρουαρίου 2019

 

Module 2:

Supporting learning processes 22.–24. Μαρτίου 2019

 

Module 3:

Developing meditation programs and positioning on the market 21.–23. Ιουνίου 2019

 

Module 4:

View andaction 06.–08. Σεπτεμβρίου 2019

 

Τα σεμινάρια ξεκινούν την Παρασκευή στις 10:00 π.μ., και λήγουν την Κυριακή στις 17:00 μ.μ.

 

Τα διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) ανάμεσα στις τέσσερις ενότητες:

 

The meaning of scientific research for meditation practice, relevant findings of brain research in respect to meditation.

Being able to rate scientific articles, recommendation of literature and studies.

Evaluation of one’sown meditation offer.

 

Κόστος της βασικής εκπαίδευσης: 1.700 € (για τη συμμετοχή μόνο, δεν συμπεριλαβάνονται διαμονή και σίτιση).

 

Τόπος: «Κήπος», Ορφανίδου 6, 546 26 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 

 

Πληροφορίες κι αιτήσεις εγγραφής: https://timeless-impact.com/en/

 

Επιπρόσθετες πληροφορίες (για την Ελλάδα):

Αντωνία Κωνσταντινίδου, [email protected], +306944394194