Από μέσα προς τα έξω

Έναρξη: 19/01/2019 Λήξη: 20/01/2019

Σεμινάριο Κινησιολογίας και ελεύθερης έκφρασης

 

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι η αναγνώριση και αξιοποίηση της ήδη υπάρχουσας κινησιολογικής μας βάσης. Ο τρόπος που περπατάμε, που κινούμαστε, που χορεύουμε είναι μοναδικά, αυθεντικά και δικά μας εφόδια. Γνωρίζοντάς τα μπορούμε να τα επεξεργαστούμε, να τα εξελίξουμε, να τα διαφοροποιήσουμε και να προετοιμάσουμε το σώμα μας για κάθε συνθήκη.

 

Το όφελος των συμμετεχόντων είναι η ουσιαστική επικοινωνία που θα χτίσουν με το σώμα τους. Η εμβάθυνση στις δεξιότητές του. Η εξελικτική πορεία των κινήσεων που μπορούν να παραχθούν μέσα από το εύρος των ήδη υπαρχόντων κινήσεων όπως και η παρατήρηση και η σχέση με άλλα σώματα.

Μέσω των ασκήσεων που θα δουλευτούν θα βελτιώσουμε την στάση του σώματός μας και την χρήση γενικά του κορμιού μας στην καθημερινότητά μας.

Μία εμπειρία σύνδεσης με το βαθύτερο και ουσιαστικότερο εγώ μας.

Μία διαδικασία παρατήρησης των εξωτερικών ερεθισμάτων που μας δίνονται από τις σχέσεις μας και την τριβή μας με άλλα σώματα.

Μία εξελικτική πορεία που θα ξεκινήσει από το εγώ και θα φτάσει στο εμείς μέσα από μία ψυχαγωγική ομαδική διαδικασία.

 

Για την συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με τις παραστατικές τέχνες, ούτε κάποια ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητα συστατικά είναι η όρεξη και η διάθεση για εξερεύνηση. Το υλικό που θα δοθεί αποτελεί όμως ένα σημαντικό υλικό βοήθειας και εξέλιξης για όσους ασχολούνται με το θέατρο, το χορό και τη performance.

 

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Απαιτείται προκράτηση θέσης.

 

Εισηγήτρια: Μαρία Στεφανίδου

 

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/1 και την Κυριακή 20/1 στις 18:00-22:00.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ ώρες και το συνολικό του κόστος θα είναι 50,00 ευρώ (45,00 φοιτητών/ ανέργων)

 

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις