Αποτελεσματική Διαχείριση του Εαυτού μου

Έναρξη: 20/06/2019 Λήξη: 27/06/2019

Ένα σεμινάριο για αυτούς που θέλουν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους!

 

Η σύγχρονη καθημερινότητα είναι πολύπλοκη και συχνά εξουθενωτική. Απαιτεί να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και συχνά να υπερβαίνουμε  τα όρια μας.  Η αποτελεσματική διαχείριση του εαυτού μας αποτελεί παράγοντα- κλειδί για την επιτυχή αντιμετώπιση τόσο της καθημερινότητας  όσο και της ζωής μας. Ένας άνθρωπος που διαχειρίζεται σωστά τον εαυτό του, τείνει να δρα συνειδητά και πιο συγκροτημένα, λειτουργεί ευφυέστερα, είναι πιο δραστήριος & διατηρεί καλύτερα τον έλεγχο της ζωής του. Επιπρόσθετα απολαμβάνει καλύτερη ψυχολογική υγεία, διατηρεί μια θετική στάση ζωής και κινείται με περισσότερο σθένος προς την υλοποίηση των στόχων του.

 

Η σύγχρονη ψυχολογία μας δίνει πολλά εργαλεία, τρόπους και τεχνικές αυτοβελτίωσης. Το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στο να παρουσιάσει κάποια από αυτά.  Εργαλεία Αυτογνωσίας, Αυτοεκτίμηση, Αυτοπεποίθηση,  Σωστή Λήψη Αποφάσεων, Διαχείριση Ανθρώπινων Σχέσεων, S.M.A.R.T στόχοι, Τεχνικές Αντιμετώπισης Άγχους, Λανθασμένα μοτίβα σκέψης, Διεκδίκηση Δικαιωμάτων &  Αμεσες Λύσεις σε θέματα καθημερινότητας είναι κάποια από τα θέματα που θα δούμε.

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει κάθε συμμετέχοντα να εξελίξει τον εαυτό του ,να αποκτήσει αυτογνωσία, να διορθώσει τις αδυναμίες του, να ενισχύσει τα δυνατά του σημεία και να μάθει να αντιμετωπίζει επιτυχώς προβλήματα και αδιέξοδα.  Απευθύνεται, σε φοιτητές, εργαζόμενους, ανέργους, γονείς και γενικά σε ενήλικους ανθρώπους κάθε ιδιότητας και ηλικίας που θέλουν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους!

 

 • Αυτογνωσία: Τι είναι & πώς μας επηρεάζει. Παρουσίαση πρακτικών εργαλείων για την ανάπτυξη της
 • Αυτοεκτίμηση, Αυτοπεποίθηση  & Αυτοσεβασμός:  Τι είναι και πώς μπορούν να ενισχυθούν
 • Θέτοντας  SMART  Στόχους:  Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη!
 • Λήψη Σωστών Αποφάσεων:  Πρακτικές Συμβουλές για την ορθή λήψη αποφάσεων
 • Διαχείριση Άγχους & Βασικές Τεχνικές Αντιμετώπισης
 • Αλλαγή: Πως κάνω μια επιτυχημένη αλλαγή στη ζωή μου
 • Πώς επιλέγω ανθρώπους στη ζωή μου (συντρόφους, φίλους, συνεργάτες κτλ)
 • Διαχείριση Συγκρούσεων:  Πώς συγκρούομαι & πώς μπορώ να ακολουθήσω το μοντέλο των 10 βημάτων για παραγωγική σύγκρουση;
 • Λανθασμένα Μοτίβα Σκέψης:  Αναγνωρίζω τις στρεβλές σκέψεις &  τις διορθώνω
 • Όρια: Τι είναι και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας
 • Self Coaching  στην πράξη:  12 Βασικά Ατομικά Δικαιώματα, 15 τεχνικές & tips Αυτοβελτίωσης

 

Εισηγήτρια: Ελένη Καραΐσκου

 

Η πρώτη συνάντηση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθει την Πέμπτη 20/6 19:00-22:00.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο τρίωρες συναντήσεις, τις Πέμπτες 20/6 & 27/6 19:00-22:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 50,00 ευρώ (45,00 φοιτητών/ ανέργων)