Αυτογνωσία: Ένα πολύτιμο δώρο

Έναρξη: 18/03/2020 Λήξη: 06/05/2020

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να αναγνωρίσουμε τις δυνατότητές μας, να απελευθερώσουμε το δυναμικό μας και να κατανοήσουμε ότι εμείς αποτελούμε τους πρωταγωνιστές της ζωής μας.Ψάχνοντας την ιδανική σχέση.

 

Συχνά, αναζητούμε την αγάπη, την αποδοχή, την επιβεβαίωση έξω από εμάς. Περιμένουμε από το περιβάλλον μας (εργασία, φίλους, οικογένεια, σύντροφος, παιδιά) να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας, να αποδεχτεί την αξία μας, να μας επιβραβεύσει. Πολλές φορές, αυτό που χρειάζεται είναι απλά, να πιστέψουμε σε εμάς και να αναγνωρίσουμε πως είμαστε και έχουμε όλα όσα ζητάμε.

 

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να αναγνωρίσουμε τις δυνατότητές μας, να απελευθερώσουμε το δυναμικό μας και να κατανοήσουμε ότι ο καθένας ξεχωριστά, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά, στην αλλαγή που θέλει να δει γύρω του.

 

Τα οφέλη αυτού του σεμιναρίου μπορεί να είναι περισσότερη ηρεμία και ικανοποίηση από τη ζωή, ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχουμε, πιο αρμονικές σχέσεις με το περιβάλλον μας, έκφραση της ευαίσθητης πλευράς του εαυτού μας και η συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων μας.

 

Αυτό το σεμινάριο απευθύνεται σε εκείνους που θεωρούν ότι η προσωπική εξέλιξη και αυτοβελτίωση μπορεί να συνεισφέρει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και σε γονείς που επιλέγουν να επενδύσουν στον εαυτό τους και να συμβάλουν ενεργά στη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους.

 

1 Απριλίου – Αυτό-φροντίδα

Αναγνωρίζουμε την έννοια της αυτοφροντίδας και τη σημασία της στη συναισθηματική, πνευματική και σωματική μας ευεξία. Πολλές φορές καταλήγουμε εξουθενωμένοι, αναλαμβάνοντας ευθύνες που δεν είναι δικές μας, καλύπτοντας ανάγκες άλλων, στην προσπάθειά μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και ξεχνάμε εμάς. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να δώσουμε αν δεν έχουμε, θα γνωρίσουμε πώς μπορούμε να αναλάβουμε τη φροντίδα μας.

 

8 Απριλίου – Αξίες –Πεποιθήσεις

Οι αξίες και οι πεποιθήσεις μας, επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τις επιλογές μας στη ζωή. Κάποιες φορές προάγουν την αίσθηση ηρεμίας και χαράς και κάποιες μας κρατάνε πίσω, εγκλωβισμένους σε συγκεκριμένα μοτίβα. Θα γνωρίσουμε ποιες είναι εκείνες, που δεν μας επιτρέπουν να εξελιχθούμε όπως ζητάει η καρδιά μας και πώς μπορούμε, αν θέλουμε, να τις αλλάξουμε.

 

29 Απριλίου – Διαχείριση συναισθημάτων – Ενσυνειδητότητα

Τα συναισθήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συμπεριφορά μας.

Επηρεάζουν τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Κάποιες φορές, κατακλυζόμαστε από συναισθήματα και δεν αναλαμβάνουμε ενεργό δράση στη ζωή μας. Θα γνωρίσουμε την ενσυνειδητότητα, την εστίαση δηλαδή στο παρόν και την πρακτική εφαρμογή της στην καθημερινότητά μας.

 

6 Μαϊου – Αυτό-αποδοχή

Στο σεμινάριο αυτό θα αναγνωρίσουμε πώς επηρεάζει ο εσωτερικός μας κριτής, το πόσο αυστηροί είμαστε με τον εαυτό μας, αμφιβάλλοντας κάποιες φορές για την αξία και τις ικανότητές μας. Παράλληλα, θα δούμε πώς η συμπόνοια, η κατανόηση, η αποδοχή, μπορούν να μας βοηθήσουν να αγαπήσουμε τον εαυτό μας.

 

Εισηγήτρια: Μαρία Σταυρή

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τετάρτη 18/3 στις 20:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τις Τετάρτες 1, 8, 29 Απριλίου και 6 Μαϊου 2020 και ώρα 20.00-22.00.

Το κόστος κάθε μεμονωμένης συνάντησης θα είναι  15,00 ευρώ.(12,00 ευρώ φοιτητικό / ανέργων)

 

Το κόστος και των τεσσάρων συναντήσεων θα είναι 50,00 ευρώ (45,00 φοιτητικό/ ανέργων)

 

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και ξεχωριστά, ανάλογα με τη θεματική ενότητα.

 

Το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα.