Διατροφή στο σακχαρώδη διαβήτη

Έναρξη: 20/03/2019 Λήξη: 03/04/2019

Διατροφική εκπαίδευση για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

 

Η ρύθμιση του διαβήτη δεν περιορίζεται μόνο στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Η διατροφή, η άσκηση, αλλά και τα συναισθήματά μας φαίνεται να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στο σακχαρώδη διαβήτη. Στο σεμινάριο αυτό θα κάνετε την υγιεινή διατροφή πράξη και θα γνωρίσετε ποιες είναι οιουσιαστικότερες αλλαγές που χρειάζεται να κάνετε για να ρυθμίσετε το διαβήτη.

 

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, σε άτομα που βρίσκονται σε προ διαβητικό στάδιο, σε συνοδούς των ατόμων αλλά και σε όποιον θέλει να βελτιώσει τις διατροφικές του συνήθειες.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι χρειάζεται να ακολουθούμε τις συστάσεις για το σακχαρώδη διαβήτη, με τη διαφορά ότι όσοι πάσχουν χρειάζεται να μην αποκλίνουν από αυτές.

 

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη κυρίως σε θέματα διατροφής. Πέρα από την ενημέρωση και την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών, το σεμινάριο έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τα άτομα να εφαρμόσουν στην πράξη τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνουν ώστε να ρυθμίσουν το διαβήτη.

 

Οι συμμετέχοντες θα συνειδητοποιήσουν το ζήτημα που υπάρχει στο σώμα τους και θα βρουν αποτελεσματικές λύσεις ώστε να το ρυθμίσουν. Θα λάβουν χρήσιμες και πρακτικές γνώσεις. Όσοι γνωρίζουν αρκετά για το σακχαρώδη διαβήτη, θα μπορέσουν μέσω του σεμιναρίου να κινητοποιηθούν για να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις στην πράξη.

 

 

Γνωριμία με την ομάδα, Γνωριμία με το σακχαρώδη διαβήτη, βασικές αρχές και συστάσεις για τη ρύθμιση του διαβήτη, εξασφάλιση της ευγλυκαιμίας, στοχοθεσία.

Αξιολόγηση προόδου, μείωση βάρους και διαβήτης, πως θα μπορέσει ο διαβητικός να μειώσει το βάρος του ακολουθώντας παράλληλα τις συστάσεις για τη μείωση του διαβήτη, ζητήματα καταναλωτή – ετικέτες τροφίμων, στοχοθεσία

Αξιολόγηση προόδου, διατροφικοί μύθοι στο σακχαρώδη διαβήτη, διαχείριση της υπογλυκαιμίας, η φυσική δραστηριότητα ως θεραπευτικό μέσο στο σακχαρώδη διαβήτη. 

 

Εισηγητής: Αριστείδης Πατρινός

 

 

Η πρώτη συνάντηση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/3 στις 18:00-20:00.

 

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τη δωρεάν εκδήλωση του εισηγητή,

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δίωρες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 50,00 ευρώ (45,00 φοιτητών/ ανέργων)