Δημιουργική Γραφή για εφήβους

Έναρξη: 21/04/2018 Λήξη: 16/06/2018

 

Σ’ αυτό το εργαστήρι θα κληθούμε να δουλέψουμε τόσο ομαδικά όσο και ατομικά. Θα ψάξουμε μέσα μας για απαντήσεις σε ερωτήσεις που μέχρι τώρα δεν μας έχει κάνει κανείς όπως : Γιατί γράφουμε λογοτεχνία; Τι μπορεί να με εμπνεύσει για να γράψω μια ιστορία; Είναι σημαντική η παρατήρηση του εξωτερικού κόσμου ή η στροφή του βλέμματος στον εσωτερικό μας κόσμο; Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που κάνουν κάποιον καλό συγγραφέα;

 

Η ανάγνωση αποσπασμάτων επιλεγμένων βιβλίων θα μας κινητοποιήσει να γνωρίσουμε κλασσικούς και σύγχρονους συγγραφείς και θα επιχειρήσουμε μέσω της συζήτησης να βρούμε τα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία που καθιστούν τη ‘’φωνή’’ τους μοναδική.

 

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να βρούμε τη δική μας "φωνή" μέσω του γραπτού λόγου, να πειραματιστούμε πάνω στη γραφή και να εξελίξουμε τα εκφραστικά μας μέσα. Το εν λόγω εργαστήρι αφορά τη δημιουργική, καλλιτεχνική έκφραση και δεν αποτελεί βοήθημα για την έκθεση - έκφραση όπως εμφανίζεται στο σχολικό πρόγραμμα.

 

 

Εισηγήτρια: Μίνα Γκρέκα

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του εργαστηρίου το Σάββατο 21/4 στις 12:30, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 12:30-14:00, για δύο μήνες και το κόστος του θα είναι 40,00 ευρώ ανά μήνα.

 

 

 

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις