Δημιουργική Σκέψη: Βάλε την φαντασία σου σε δράση

Έναρξη: 05/02/2020 Λήξη: 26/02/2020

Ανακαλύψτε και βελτιώστε τις δημιουργικές δυνάμεις που διαθέτετε.

 

H δημιουργική σκέψη είναι η ικανότητα του μυαλού να αναζητεί και να βρίσκει νέες, πρωτότυπες ή καινοτόμες ιδέες, να δίνει λύσεις σε διάφορα προβλήματα. Είναι η ικανότητα η οποία δημιουργεί την αλλαγή και την πρόοδο σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

 

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να μας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουμε γνώσεις στην επιστήμη της δημιουργικής σκέψης, να κατανοήσουμε την λειτουργία της και να μάθουμε για «εργαλεία» τα οποία μπορούν να την βελτιώσουν. Θα ανακαλύψουμε τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να «γυμνάσουμε» την δημιουργική μας σκέψη και να αναπτύξουμε την φαντασία μας, με στόχο να παράγουμε πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες για την αντιμετώπιση προβλημάτων και εύρεση λύσεων.

 

Το σεμινάριο Δημιουργικής Σκέψης, θα σας δείξει τρόπους να ανακαλύψετε και να βελτιώσετε τις δημιουργικές σας δυνάμεις. Θα αποκτήσετε το θάρρος να σκέφτεστε και να εκφράζεστε ελεύθερα. Θα μάθετε διάφορες απλές στρατηγικές που απελευθερώνουν την δημιουργικότητα που κρύβετε μέσα σας και θα σας βοηθήσουν να την διοχετεύσετε στις σπουδές σας, στην δουλειά σας, ακόμη και στην καθημερινότητά σας.

 

Αποκτήστε γνώσεις και δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργούνται στις σύγχρονες κοινωνίες.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

Aπαραίτητα: Μπλοκ με λευκές σελίδες (Α4) ή λευκά χαρτιά, μολύβι, τετράδιο σημειώσεων, στυλό, μαρκαδόρο με μαύρη λεπτή μύτη

Προαιρετικά: χρωματιστά μολύβια, χρωματιστούς μαρκαδόρους

 

Εισηγήτρια: Μάγκυ Παπαχαραλάμπους

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τετάρτη 5/2 στις 18:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις συναντήσεις, κάθε Τετάρτη 18:00-21:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 70,00 ευρώ (60,00 φοιτητικό /  ανέργων)