Δημοσιογραφία και αρθρογραφία στην πράξη

Έναρξη: 01/06/2018 Λήξη: 29/06/2018

Δημοσιογραφία και Αρθρογραφία στην πράξη

 

 

Σου αρέσει να γράφεις. Για την ακρίβεια το όνειρο σου είναι να αρθρογραφείς. Αρκεί όμως η έφεση στο γράψιμο για να εργαστείς επαγγελματικά σε έντυπο ή ψηφιακό Μέσο; Σίγουρα όχι. Το σεμινάριο “Δημοσιογραφία και Αρθρογραφία στην πράξη”, που θα φιλοξενηθεί φέτος για 3η χρονιά στον Κήπο, έχει ως στόχο να σε ξεναγήσει στο τοπίο της δημοσιογραφίας σήμερα, δουλεύοντας παράλληλα πρακτικά το ύφος, το κείμενο και την προσωπική σου ταυτότητα. Το σεμινάριο λειτουργεί και ως workshop, καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα έχεις τη δυνατότητα να γράψεις ένα δικό σου άρθρο. Οι συμμετέχοντες, στο τέλος των συναντήσεων θα έχουν σαφή άποψη, αλλά και τις πρακτικές δεξιότητες σχετικά με τα παρακάτω:

 

-Το επάγγελμα του δημοσιογράφου σήμερα

 

-Πώς και πότε γράφω ένα άρθρο γνώμης, ένα ρεπορτάζ, μία συνέντευξη

 

-Πού και πώς δημοσιεύω τη δουλειά μου -Οικονομικές –και όχι μόνο- αξιώσεις

 

-Έντυπο VS Ψηφιακό Μέσο

  

-Προσωπικό στυλ γραφής

  

-Η αξία του networking και πώς να την αξιοποιήσω

  

-Οικονομικές και επαγγελματικές αξιώσεις και πώς θα τις κατακτήσουμε

 

+Πρακτική άσκηση / workshop.

 
Το σεμινάριο συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρίνα Καρπόζηλου και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες, που τώρα ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα.
 
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση την Παρασκευή 1/6 στις 20:00-22:00.
 
Το σεμινάριο έχει διάρκεια πέντε εβδομάδων και οι συναντήσεις θα είναι δίωρες, μία φορά την εβδομάδα. Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 65,00 ευρώ (55,00 ευρώ φοιτητών/ανέργων)