Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία

Έναρξη: 31/03/2020 Λήξη: 26/05/2020

Αυτό το σεμινάριο αποτελείται από τα απολύτως απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για την εισαγωγή του στην Ψηφιακή Φωτογραφία.

 

Απευθύνεται πρωτίστως σε νέους φωτογράφους αλλά και σε πιο έμπειρους που όμως τους λείπουν οι βασικές γνώσεις της ψηφιακής φωτογραφίας.

 

Είναι ο συνδυασμός δύο μεθόδων. Η μία μέθοδος αφορά την λειτουργία της φωτογράφισης και η δεύτερη η αντιμετώπιση των φωτογραφικών αρχείων έως το τελικό αποτέλεσμα, την τελική φωτογραφία.

 

Η ύλη του σεμιναρίου είναι τεχνική και δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την Φωτογραφία ως Τέχνη. Ασχολείται με το Ψηφιακό μέρος της Φωτογραφίας, την Τεχνολογία, την λειτουργία της Ψηφιακής Φωτογραφικής Μηχανής καθώς και την μέθοδο για την αποτελεσματική χρήση της. Ολοκληρώνεται με τα βασικά της επεξεργασίας και της εκτύπωσης των φωτογραφιών.

 

Το σεμινάριο έχει ως προδιαγραφές την κατοχή μιας Ψηφιακής Φωτογραφικής Μηχανής, η οποία θα πρέπει να έχει την ιδιότητα να αποθηκεύει σε αρχεία RAW καθώς και την βασική χρήση και την κατοχή ενός Ηλεκτρονικού Υπολογιστή με σύνδεση στο Internet. Επίσης η απόκτηση του Adobe Photoshop Lightroom είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση συμμετοχής.

 

Εισηγητής: Χρήστος Αθανασίου

 

Online: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί online.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ συναντήσεις, κάθε Τρίτη 20:00-22:30 και το συνολικό του κόστος θα είναι 150,00 ευρώ (135,00 φοιτητικό/ ανέργων)