Επιχειρηματικότητα στην εποχή του Κοροναϊού

 

Σε αυτό το σεμινάριο θα καταλάβετε πώς να κρατάτε οι ίδιοι το επαγγελματικό τιμόνι στα χέρια, ανεξαρτήτως της δυσκολίας των εξωτερικών οικονομικών συνθηκών. Θα εμπεδώσετε σε βάθος πώς να χρησιμοποιείται το υπάρχον δυναμικό (χρήματα, χρόνο, ενέργεια, τεχνολογία, τεχνογνωσία), όχι μόνο το δικό σας, αλλά και αυτό που υπάρχει διαθέσιμο τόσο τοπικά (πχ στην πόλη σας), όσο και παγκόσμια, αν ξέρετε πού και πώς να κοιτάξετε. Θα μάθετε να βλέπετε την ''μεγάλη εικόνα'', να προσαρμόζεστε ''ξεκούραστα'' όταν χρειάζεται να αλλάξετε τρόπο δράσης και να μην ξεμείνετε ποτέ από ενέργεια, βοήθεια και κουράγιο.

Θα μάθετε να ''κυβερνάτε το καράβι'' σε όλες τις καιρικές συνθήκες, οτιδήποτε και αν επιχειρήσετε, είτε σκέφτεστε να ανοίξετε κατάστημα στην διπλανή γειτονιά, είτε αποφασίσετε να ανοιχτείτε επιχειρηματικά σε όλο τον πλανήτη, γλυτώνοντας χρόνια ή και δεκαετίες λαθών και αδιεξόδων.

 

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε:

- Όλους τους αυτοαπασχολούμενους & ελεύθερους επαγγελματίες, με ατομικές, μικρές η μεσαίες επιχειρήσεις.

- Όλους όσους σκέφτονται ή ενδιαφέρονται να κάνουν δική τους επιχείρηση, ιδιαίτερα τον καιρό αυτό.

- Όλους όσους ενδιαφέρονται να δουλεύουν μέσω Ιντερνετ, παρέχοντας προϊόντα ή/και υπηρεσίες, τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια.

 

Στόχος:

Θα αποκτήσετε τις αναγκαίες γνώσεις, θα καταλάβετε τις νοοτροπίες και θα μάθετε ποια είναι τα απαραίτητα βήματα που χρειάζεται να κάνετε, για να περάσετε από την απλή αυτοαπασχόληση, στην επιχειρηματικότητα, ειδικά κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες με τον Κοροναϊό, όπως και στην μετά τον Κοροναϊό εποχή.

 

Κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου, ο Γιάννης Αγγέλου, Φωτογράφος, Κινηματογραφιστής και Επιχειρηματίας, με σχεδόν τρεις δεκαετίες δράση στον χώρο, θα σας δείξει και θα σας εκπαιδεύσει στο πώς να κάνετε την μετάβαση στην επιχειρηματικότητα εφικτότερη και ευκολότερη, ακόμα περισσότερο κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες που βιώνουμε με την πανδημία.

Ανάμεσα σε όλες τις γνώσεις που θα πάρετε, θα υπάρχουν πολλά παραδείγματα και case studies, από την ελληνική και την διεθνή αγορά, και από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, μαζί με προσωπικά επαγγελματικά βιώματα του εκπαιδευτή.

 

Σε πέντε συναντήσεις των δυόμιση ωρών, θα μελετήσουμε τα πράγματα σε βάθος, θα δημιουργήσουμε και θα μελετήσουμε case studies, θα κάνουμε ασκήσεις, θα δώσουμε σημειώσεις και θα βρούμε τα βήματα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας ανάλογα με το δικό του επάγγελμά, τόσο μόνος όσο και μέσα από συνεργασίες, να προχωρήσει και να επιτύχει στην καινούργια πραγματικότητα.

 

Εισηγητής: Γιάννης Αγγέλου

 

Online Σεμινάριο

 

 

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση συμμετοχής.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε πέντε δυομισάωρες συναντήσεις και το συνολικό του κόστος θα είναι 80,00 ευρώ (70,00 φοιτητικό)

 

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τις ενότητες του σεμιναρίου:

01. Η σημερινή κατάσταση στον χώρο της επαγγελματικής/επιχειρηματικής δραστηριότητας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι κίνδυνοι για την οικονομία. H θέση της Ελλάδας στο παγκόσμιο σκηνικό. Δυνάμεις και αδυναμίες της χώρας μας.

 

02. Τα τρία πιθανά είδη ανάκαμψης, σε προσωπικό, τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

 

03. Επιχειρηματικότητα για ελεύθερους επαγγελματίες, όπως την καταλαβαίναμε μέχρι σήμερα. Βασικές πραγματικότητες, η κατανόηση των οποίων απελευθερώνει το μυαλό:

Α. Τριαδικότητα του ελεύθερου επαγγελματία (δημιουργός, μάνατζερ, επιχειρηματίας)

Β. Βασικοί τρόποι ανάπτυξης και κερδοφορίας (γραμμική, μοχλευτική, εκθετική)

Γ. Concept ανταλλαγής ''Χρόνου για Χρήμα''.

 

04. Τι ίσχυε στα οικονομικά μας και τι κάναμε μέχρι τώρα ? Πως δουλεύαμε ? ποιες θα είναι οι τάσεις από τον Κοροναϊό και μετά ? Με ποια προοπτική χρειάζεται να επανεξετάσουμε και να ξαναδούμε τα πράγματα ? Σε ποια βιομηχανία βρίσκετε το επάγγελμά μας ''ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ''?

05. ''Win-win'' και ''win-loose'' στα επαγγέλματα και τις επιχειρήσεις. Το ''Φαινόμενο της Πεταλούδας''. Πώς μια φαινομενικά απλή διαφορά στην αρχική επιλογή, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά σε βάθος ζωής και καριέρας.

 

06. Ο Κοροναϊός ως ''καταλύτης'', προϋπαρχόντων τάσεων που είχαν *ήδη* ξεκινήσει. Ποια είναι τα εργαλεία νοοτροπίας και δράσης, για την ΄'Νέα Εποχή'' που – επίσης - ξεκίνησε ήδη ? Τι από αυτά που τώρα αλλάζουν, θα παραμείνει αλλαγμένο και τι θα επιστρέψει σε μια ''καινούργια & σχετική κανονικότητα''? Πώς αυτό θα επηρεάσει όλα τα επαγγέλματα ? Γιατί  ''ότι μας έφερε μέχρι εδώ, δεν μπορεί να μας πάει πιο πέρα''?

 

07. Επανεφεύρεση & επαναπροσδιορισμός του σημερινού επαγγέλματος/δουλειάς: αρχίζοντας από το τετράγωνο νούμερο Ένα. Προβλήματα, Ζώνη Βολικότητας, αλλαγές, προκλήσεις αλλά και νέες ευκαιρίες.

Ποιες παραδοχές κάναμε μέχρι τώρα? Διδάγματα αντιενστικτώδους σκεπτικού από τους πολύ μεγάλους: Apple, Uber, Amazon, Netflix. Τι μπορούμε να μάθουμε από μερικούς από τους κορυφαίους,  και να προσαρμόσουμε στην δική μας ζωή, ώστε να είναι χειροπιαστό ? Τι αντιενστικτώδες έκαναν αυτοί οι 4?  Πως μπορεί κανείς να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, όταν όλοι πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση ? Ακολουθούμε τον ανταγωνισμό, ή προηγούμαστε αυτού, και πώς ? Νικάμε τον ανταγωνισμό ''στα σημεία'' ή δημιουργούμε '''διαφορετική'' πορεία ? Με ποιο σκεπτικό ?

 

08. Μερικά από τα εργαλεία νοοτροπίας και δράσης, που θα χρειαστούμε:

- Δυνατότητα κλιμάκωσης εργασίας (''scalability'') για να μπορείτε να βρείτε και να χειριστείτε, επιτυχημένα, πολλαπλάσιους πελάτες.

- Εξαιρετικά αποτελεσματικότερη ικανότητα επιλογών και αποφάσεων, ακολουθώντας την ''Αρχή του Paretto'' (80/20), επειδή η διαφορά ανάμεσα στο τί θα αποφασίσετε, μπορεί να αποδειχθεί, στην πράξη, η διαφορά ανάμεσα στην μέρα και την νύχτα.

- Ανάπτυξη 10X έναντι του 10% (εκθετική έναντι γραμμικής ανάπτυξης), για να μπορέσετε να πετύχετε, όχι απλά ''λίγο'' καλύτερα, αλλά πολλαπλάσια καλύτερα αποτελέσματα.

- Αυτοματοποιήσεις και outsourcing. Γιατί να μην κουβαλάτε την Γη στους ώμους όπως ο Άτλαντας, και γιατί κανείς δεν θα πρέπει να τα κάνει όλα μόνος του (ούτε καν να το σκέφτεται).

- Εμβαθύνοντας στην νοοτροπία της ''Παραγωγής'' προϊόντων/υπηρεσιών, για να ξεφύγετε από το διαρκές κυνήγι του ''μεροκάματου''.

κλπ


09. Αφήνοντας πίσω θεωρίες και/η επεξηγήσεις για το ''Τι και Γιατί'' έγινε, και κάνοντας άμεσα τα πρώτα βήματα.

 

10. Τεχνολογία και νοοτροπία πηγαίνουν χέρι με χέρι, αλλά και τα δύο εξυπηρετούν ένα όραμα (...ή έτσι θα έπρεπε...). Εάν αυτό *δεν* συνέβαινε, ή δεν ήταν ικανοποιητικό: δημιουργία, πριν ξεκινήσουμε, νέου οράματος ζωής και επαγγέλματος, για δύο λόγους:

               α. Να ξέρουμε πραγματικά που θέλουμε να πάμε.

               β. Η πορεία για το ''εκεί'' να εξυπηρετεί, τα πραγματικά μας ''γιατί''.


11. ''Κρίνε την μέρα, όχι από τους καρπούς που θερίζεις, αλλά από τους σπόρους που σπέρνεις''.

Δουλεύοντας με οργάνωση και επιμονή για ενα αύριο, το σχήμα του οποίου δεν είναι ακόμα εύκολο να διακρίνουμε. Παραμένοντας πάντα συγχρονισμένοι με την αλλαγή και ετοιμοπόλεμοι, όποια κατεύθυνση και αν αυτή ακολουθήσει.