Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «Meta χαρακτήρας»

Έναρξη: 25/11/2021 Λήξη: 27/01/2022

Η δημιουργική γραφή και πάλι στον Κήπο!

 

Μετά το εισαγωγικό σεμινάριο «Ο Χαρακτήρας Παντού», το δίδυμο Στέλλα Τενεκετζή- Μάνος Αποστολίδης εγκαινιάζουν το δίμηνο εργαστήρι δημιουργικής γραφής,«Meta χαρακτήρας». 

 

Στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Meta χαρακτήρας» θα μάθουμε πώς η συγγραφή γίνεται εργαλείο.  Εργαλείο όχι μόνο για το κείμενο που συντάσσω, αλλά και για τον εαυτό που φοράω μέσα στον κόσμο που κατοικώ (εμβάθυνση στην γραφή = εμβάθυνση στον εσωτερικό κόσμο). Μέσα στο εργαστήριο θα φτιάξουμε μικρο-κοινότητες συγγραφής που θα παρέχουν το κίνητρο, την στήριξη, και την βελτίωση για όσους τα επιθυμούν.

 

Ο άμεσος στόχος του εργαστηρίου: να μάθουμε να γράφουμε.

 

Ο απώτερος στόχος: να ανακαλύψουμε τι σημαίνει τελικά αυτό το γράφω, για τον καθένα μας ξεχωριστά.

 

Συγκεκριμένα, τα παραπάνω θα συμβούν μελετώντας τους παρακάτω βασικούς άξονες:

 

1Λέξεις (δομική μονάδα του λόγου)

 

2. Πλοκή (πώς χτίζεται μια ιστορία)

 

3. Χαρακτήρας (κινητήρια δύναμη της ιστορίας)

 

4. Αφήγηση (πώς λέγεται μια ιστορία)

 

5. Αφηγητής (ποιος λέει την ιστορία)

 

6Συγγραφέας  (ποιο φυσικό πρόσωπο γράφει;)

 

Το εργαστήρι θα ξεκινήσει την Πέμπτη 25/11 στις 20:00 και η προσέλευσή στον χώρο του Κήπου γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικό rapid test 48 ωρών για τον COVID-19.

 

Εισηγήτρια: Στέλλα Τενεκετζή

 

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικού Υλικού: Μάνος Αποστολίδης

 

Η θέση σας στο εργαστήρι μπορεί να κρατηθεί από την ημέρα της συνάντησης γνωριμίας έως και μία ημέρα πριν την έναρξη του εργαστηρίου με προκαταβολή μέρους ή ολόκληρης της συνδρομής σας.  

 

Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών και 30 λεπτών, κάθε Πέμπτη 20:00-22:30 και το κόστος συμμετοχής είναι 130,0€ (115,0€ φοιτητών/ανέργων). Σε περίπτωση συμμετοχής σας στο μονοήμερο σεμινάριο «Ο Χαρακτήρας Παντού», στις 5/11, το κόστος είναι 100,0€.