Εργαστήρι ερωτικής λογοτεχνίας

Έναρξη: 20/10/2017 Λήξη: 04/11/2017

Εργαστήριο Ερωτικής Λογοτεχνίας

 

Η ομάδα Anti-Narrative σε συνεργασία με τον ΚΗΠΟ και τις εκδόσεις DreamTigers διοργανώνουν και φέτος εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής στον ΚΗΠΟ όπου καλωσορίζουν παλιούς και νέους φίλους, εγκαινιάζοντας παράλληλα καινούργιες θεματικές και νέα εργαστήρια.

 

Το πιο παρεξηγημένο από τα είδη της λογοτεχνικής δημιουργίας έχει προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό αξεπέραστα αριστουργήματα και έχει υπηρετηθεί από πλήθος μεγάλων ποιητών και πεζογράφων.

 

Από τα ποιήματα της Σαπφούς μέχρι την «Lolita, light of my life, fire of my loins, my sin, my soul» του Ναμπόκωφ, τα ερωτικά κείμενα, άλλοτε φλερτάροντας με την πορνογραφία και άλλοτε δίνοντας πιο υπαρξιακές διαστάσεις στον έρωτα και τα πάθη του, έχουν δημιουργήσει ανά τις εποχές φανατικούς θαυμαστές αλλά και ορκισμένους πολέμιους.

 

Στο Εργαστήριο Ερωτικής Λογοτεχνίας θα ανατρέξουμε σε όλη την ιστορική εξέλιξη του ερωτικού λόγου, θα δούμε πώς αυτός παρακολούθησε και κάποιες φορές ενέπνευσε τα εκάστοτε λογοτεχνικά ρεύματα και θα αναζητήσουμε τις σύγχρονες τάσεις του είδους μετά την αποενοχοποίηση της πορνογραφίας και την ερωτική φλυαρία της εποχής του διαδικτύου. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μέσω των πολλών σχετικών εργασιών, να «εκτεθούν» δοκιμαζόμενοι στο συγγραφικό πεδίο του ερωτικού αλλά και του τολμηρού και του «άσεμνου».  

  

 

Εισηγητές: Χρήστος ΜαρτίνηςΓιάννης ΑντάμηςΠάνος Παπαπαναγιώτου τελειόφοιτοι Π.Μ.Σ. “Δημιουργική Γραφή”, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι συναντήσεις του σεμιναρίου θα ππραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες: 20/10+21/10, 3/11+4/11 17:00-20:00.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις τρίωρες συναντήσεις και το συνολικό του κόστος είναι 120,00 ευρώ (110,00 φοιτητών/ ανέργων)

 

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις