Εργαστήρι μικρογλυπτικής

Εργαστήριο Μικρογλυπτικής από πολυμερικό πηλό.

 

Ας παραδοθούμε στην ανάγκη της δημιουργίας και στην ανάπτυξη της  προσωπικότητας μας, ας δώσουμε ζωή στις πιο αδόμητες σκέψεις του μυαλού μας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους έχουν την ανάγκη να αποδεσμεύσουν τη δημιουργική τους διάθεση μέσα από την Μικρογλυπτική.  Σ' αυτό το εργαστήριο θα σας δοθεί η τεχνική μορφοποίησης  της ιδέας. θα γνωρίσετε και θα εξοικειωθείτε με τον πολυμερικό πηλό με αποτέλεσμα τη δημιουργία  τεσσάρων  διακοσμητικών αντικειμένων ή περίτεχνων κοσμημάτων.

 

Ενότητα 1η: Γεωμετρικά και Αφηρημένα σχήματα

Ενότητα 2η : Μίμηση υλικών της φύσης  (Κορμός δέντρου & Μανιτάρια Amanita)

Ενότητα 3η : Μίμηση υλικών της φύσης (Λουλούδια & Έντομα)

Ενότητα 4η : Σχέδιο ανατομίας  προσώπου και δισδιάστατη αποτύπωση του με την τεχνική της προσθετικής .

 

Τι θα μάθεις:

Τελειώνοντας τις 4 ενότητες  του εργαστηρίου, ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει γνωρίσει βασικές  δυνατότητες  επεξεργασίας  του Πολυμερικού  πηλού: βάψιμο, ψήσιμο, γυάλισμα, σύνθεση. Θα εξοικειωθεί με τη δημιουργία ρεαλιστικών αντιγράφων μέσω  της  Μικρογλυπτικής. Τέλος,  θα κατανοήσει την σημασία της  φυγής από την πραγματικότητα  μέσα από τη δημιουργία και  την ικανοποίηση  του εαυτού.

 

Ο κάθε συμμετέχοντας καλείται να φέρει το δικό του μαχαιράκι, χάντρες /πέτρες  κ.α  τα οποία θα μπορούσαν να διακοσμήσουν τη σύνθεση του έργου του.

 

Παρέχουμε: 6 βασικά χρώματα  πολυμερικού  πηλού

                      Ακρυλικά χρώματα και σκόνες  για το βάψιμο των έργων.

                      Εξαρτήματα  κοσμημάτων κ.α

 

Εισηγήτρια: Άννα Καφφετζή Sculptor/Jewelry designer

 

Η πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30/1 στις 20:00-23:00

 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις τρίωρες συναντήσεις και το κόστος του θα είναι 70,00 ευρώ (65,00 φοιτητών/ ανέργων)