Εργαστήρι Μόδας & Ραφής

Έναρξη: 10/03/2018 Λήξη: 19/05/2018

 

Εργαστήριο «Μόδα& Ραφή"

Με τον συνδυασμό των δύο παραπάνω σεμιναρίων λαμβάνεται μια ολοκληρωμένη πρώτη επαφή με την θεωρητική, πρακτική και κατασκευαστική μορφή της τέχνης και της τεχνικής στην ενδυματολογία .

Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις πάνω στην ιστορία της μοδας,στο πατρόν, στο σχεδιασμό φιγουρας,στη ραπτική και να δημιουργήσουν στο τέλος του σεμιναρίου ένα ολοκληρωμένο ένδυμα το οποίο θα υλοποιηθεί βάση θεματολογίας που θα παραδοθεί κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων.

Υπάρχει η δυνατότητα δευτέρου κύκλου σεμιναρίων και προχωρημένο επίπεδο σε συνεννόηση με τους εισηγητές.

 

 

Εργαστήρι κοπτικής-ραπτικής-πατρόν:

Είναι ένα σεμινάριο σύγχρονης ραπτικής , που απευθύνεται ακόμα και σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία και επαφή με το αντικείμενο .Μας μυεί στον κόσμο της ραπτικής και των τεχνικών της. Με ελάχιστα υλικά και με ενθουσιασμό, σε ένα κύκλο 8 συναντήσεων, συνδυάζουμε την παραδοσιακή τέχνη της μοδίστρας με τη σύγχρονη ραπτική, μαθαίνοντας να μετατρέπουμε τα δικά μας  σχέδια σε ολοκληρωμένο ένδυμα.Σε συνθήκες εργαστηρίου, σε επαφή και ενασχόληση με τις οικιακές και επαγγελματικές ραπτομηχανές, κατασκευάζουμε βασικά ρούχα και ταξιδεύουμε ταυτόχρονα στον κόσμο της ένδυσης.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκείνους που ονειρεύονται να μπουν δυναμικά στο μαγικό κόσμο της κατασκευής του πατρόν της ραφής  και της υλοποίησης του σε ένδυμα!

 

 

Σεμινάριο Ιστορία μόδας-σχεδιασμός φιγούρας-δημιουργία μόδας:

Λέει ο Σαρλ Πιέρ Μπωντλαίρ Γάλλος ποιητής..(η δουλειά του μοναχικού μοντέρνου ανθρώπου είναι να απελευθερώσει από τη μόδα ό,τι ποιητικό μέσα στο ιστορικό μπορεί να περιλαμβάνει αυτή, να εξάγει το αιώνιο από το μεταβατικό). .

Η μόδα αντλεί από τις τέχνες, τόσο τις εικαστικές όσο και τις παραστατικές, σε βαθμό που δεν έχει προηγούμενο. Συνδέεται με την αλλαγή, το καινούριο και την εφευρετικότητα.

Αρχίζουμε σαν μια άγνωστη περιπέτεια σ΄έναν άγνωστο χώρο με απρόβλεπτες εκδηλώσεις δημιουργικότητας του καθενός να ανακαλύψει το προσωπικό του ύφος στη μόδα.

Σχεδιασμός φιγούρας, ιστορία και δημιουργία συνθέτουν το εργαστήριο αυτό.

Επιθυμία είναι να διατηρήσουμε τη φυσική κατεύθυνση της έκφρασης!

Για να εκφραστείς και να δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικό ταξίδι στον κόσμο της μόδας!

 

Εισαηγήτριες: Εβίτα Βουδούρη, Έρη Λώτου

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του εργαστηρίου το Σάββατο 10/3 στις 12:00, όπου οι εισηγήτριες θα σας μιλήσουν για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δεκαέξι δυομισάωρες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα 17:30-20:00 το εργαστήρι κοπτικής- ραπτικής- πατρόν και κάθε Σάββατο 12:00-14:30 το εργαστήρι ιστορία μόδας- σχεδιασμός φιγούρας -δημιουργία μόδας. Το συνολικό κόστος του εργαστηρίου θα είναι 250,00 ευρώ (235,00 φοιτητών ανέργω)

 

Για το κάθε εργαστήρι ξεχωριστά:

 

Το εργαστήρι κοπτικής-ραπτικής-πατρόν θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ δυομισάωρες συναντήσεις κάθε Δευτέρα 17:30-20:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 130,00 (115,00 φοιτητών/ ανέργων)

 

Το εργαστήρι Ιστορία μόδας-σχεδιασμός φιγούρας-δημιουργία μόδας θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ δυομισάωρες συναντήσεις κάθε Σάββατο 12:00-14:30 και το συνολικό του κόστος θα είναι 130,00 (115,00 φοιτητών/ ανέργων)