Εργαστήρι Τηλεοπτικού Σεναρίου

Έναρξη: 19/10/2018 Λήξη: 19/10/2018

 

Εργαστήρι Τηλεοπτικού Σεναρίου

«Ενώ ο κινηματογράφος παρέμεινε στατικός στην εξέλιξη του την τελευταία δεκαετία, οι τηλεοπτικές παραγωγές εξελίχθηκαν με μεγαλοπρέπεια και έμπνευση»

Το εργαστήρι συγγραφής τηλεοπτικού σεναρίου μελετά ορισμένες από τις κορυφαίες σύγχρονες τηλ. σειρές, τον τρόπο γραφής των σεναρίων τους και προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και εργαλεία σε όσους ενδιαφέρονται να γράψουν τηλεοπτικό σενάριο, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά.

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα προβληθούν αποσπάσματα τηλεοπτικών σειρών ώστε να συζητηθούν οι αφηγηματικές τεχνικές των σεναριογράφων.

Κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος, με ασκήσεις ελεγχόμενης δυσκολίας. Ο στόχος για όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα είναι να καταφέρουν να γράψουν σκηνές σε μορφή τηλεοπτικού σεναρίου.

Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα ανάλυσης/αξιολόγησης των κειμένων για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να επιχειρήσει να γράψει σενάριο τηλεοπτικής σειράς.

  

 

Ενότητες:

  • Εισαγωγή στην σεναριακή γραφή: Τι είναι το σενάριο, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τηλεοπτικής, κινηματογραφικής και λογοτεχνικής αφήγησης
  • Η φόρμα του σεναρίου: Γράφοντας σε σεναριακή μορφή
  • Τηλεοπτικό σενάριο: Τα χαρακτηριστικά του, οδηγίες συγγραφής
  • Τηλεοπτικός χαρακτήρας: Δημιουργώντας χαρακτήρες για τηλεοπτική σειρά
  • Διάλογος: Γράφοντας διαλόγους για την τηλεόραση
  • Ανάλυση κορυφαίων τηλεοπτικών σειρών: Σκηνές, Πλοκή, Χαρακτήρες, Διάλογοι
  • Ανάλυση κορυφαίων τηλεοπτικών σειρών: Παρατηρήσεις για τη φόρμα αφήγησης και το δραματουργικό περιεχόμενο
  • Ο «πιλότος» στο τηλεοπτικό σενάριο: Τι είναι, πώς γράφεται, παραδείγματα πετυχημένων και αποτυχημένων πιλότων

 

 

Εισηγητής: Δημήτρης Ιορδανόπουλος

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Παρασκυή 19/10 στις 18:00, όπου ο εισηγητής θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ δίωρες συναντήσεις, κάθε Παρασκευή 18:00-20:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 100,00 ευρώ (90,00 φοιτητών/ ανέργων)