Εργαστήριο Φωνητικής Find My Voice

Το FINDMYVOICEWorkshop είναι ένα καινούριο, πρωτοποριακό, εκπαιδευτικού και ψυχο-θεραπευτικού χρακτήρα εργαστήρι. Πρόκειται για εργαστήρι φωνητικής ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που στόχο έχει την εκπαίδευση, την καθοδήγηση, την δημιουργική έκφραση και την θεραπεία.

 

Ένα εναλλακτικό εργαστήρι φωνητικής για ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές, εκπαίδευση και ηλικία που μπορούν να συνυπάρξουν και να μοιραστούν την κοινή τους ανάγκη για δημιουργική έκφραση, να εκπαιδευτούν σε ένα πρόγραμμα φωνητικής τεχνικής με μουσικές, καλλιτεχνικές και  θεραπευτικές προεκτάσεις. Η Φωνή είναι όργανο. Το ίδιο το Σώμα μας είναι όργανο. Ανακαλύπτοντας την φωνή μας, ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας!

 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όποιον θέλει να εξελίξει, να βελτιώσει την τεχνική του ή να διορθώσει προβλήματα στην τεχνική και την έκφρασή του, σε όποιον επιθυμεί να έρθει σε επαφή με την τέχνη του τραγουδιού και να μάθει βασικές τεχνικές της φωνητικής, να θεραπεύσει την φωνή του από κακή χρήση  ή κούραση καθώς και την διαχείριση του άγχους, σε όσους επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις σε δραματικές σχολές και σε όσους επιζητούν την ψυχική και πνευματική τους αυτοβελτίωση μέσω της τέχνης του τραγουδιού.

 

Στο FINDMYVOICEWorkshop δουλεύουμε την ΒΑΣΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ της Φωνητικής Τέχνης με άξονα το τρίπτυχο: Διαφραγματική Αναπνοή – Στήριξη – Τοποθέτηση με:

• Σωματικές ασκήσεις χαλάρωσης, γνώσης του σώματος και των μυικών αλυσίδων του και παράλληλα μαθαίνουμε την χρήση τους προς όφελος της φωνητικής έκφρασης.

• Φωνητικές, μουσικές ασκήσεις με τη συνοδεία πιάνου, μαθαίνουμε να ελέγχουμε αλλά και να ενδυναμώσουμε την αναπνοή και το διάφραγμα

• Ασκήσεις ηρεμίας και χαλάρωσης. Εκπαιδευόμαστε στην διαχείριση του άγχους ώστε η ερμηνεία και η εκάστοτε παρουσίασή μας να γίνεται με άνεση, γοητεία και ελευθερία.

 

**Τελικός στόχος του τρίμηνου εργαστηρίου είναι ο κάθε συμμετέχοντας να βρεί τον βασικό άξονα της έκφρασής του, να βελτιώσει την ικανότητά του στο τραγούδι και στην τελική performance να κάνει την υπέρβαση και να παρουσιάσει ένα τραγούδι που θα έχουμε δουλέψει στην διάρκεια του εργαστηρίου. **

 

Εισηγήτρια: Φιόνα Λαμπρίδη-Wolfsohn

 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο εδώ

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ συναντήσεις, κάθε Τετάρτη 17:00-19:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 130,00 ευρώ (115,00 φοιτητικό/ ανέργων)