Εργαστήριο Φωνητικής Find My Voice

Το FIND MY VOICE Workshop είναι ένα καινούριο, πρωτοποριακό, εκπαιδευτικού χρακτήρα εργαστήρι. Πρόκειται για εργαστήρι φωνητικής ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που στόχο έχει την εκπαίδευση, την καθοδήγηση και την δημιουργική έκφραση.

 

Ένα εναλλακτικό εργαστήρι φωνητικής για ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές, εκπαίδευση και ηλικία που μπορούν να συνυπάρξουν και να μοιραστούν την κοινή τους ανάγκη για δημιουργική έκφραση, να εκπαιδευτούν σε ένα πρόγραμμα φωνητικής τεχνικής με μουσικές, καλλιτεχνικές και  θεραπευτικές προεκτάσεις. Η Φωνή είναι όργανο. Το ίδιο το Σώμα μας είναι όργανο. Ανακαλύπτοντας την φωνή μας, ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας!

 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όποιον θέλει να εξελίξει, να βελτιώσει την τεχνική του ή να διορθώσει προβλήματα στην τεχνική και την έκφρασή του, σε όποιον επιθυμεί να έρθει σε επαφή με την τέχνη του τραγουδιού και να μάθει βασικές τεχνικές της φωνητικής, να θεραπεύσει την φωνή του από κακή χρήση  ή κούραση καθώς και την διαχείριση του άγχους και σε όσους επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις σε δραματικές σχολές.

 

Στο FINDMYVOICEWorkshop δουλεύουμε την ΒΑΣΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ της Φωνητικής Τέχνης με άξονα το τρίπτυχο: Διαφραγματική Αναπνοή – Στήριξη – Τοποθέτηση με:

• Σωματικές ασκήσεις χαλάρωσης, γνώσης του σώματος και των μυικών αλυσίδων του και παράλληλα μαθαίνουμε την χρήση τους προς όφελος της φωνητικής έκφρασης.

• Φωνητικές, μουσικές ασκήσεις με τη συνοδεία πιάνου, μαθαίνουμε να ελέγχουμε αλλά και να ενδυναμώσουμε την αναπνοή και το διάφραγμα

• Ασκήσεις ηρεμίας και χαλάρωσης. Εκπαιδευόμαστε στην διαχείριση του άγχους ώστε η ερμηνεία και η εκάστοτε παρουσίασή μας να γίνεται με άνεση, γοητεία και ελευθερία.

 

**Τελικός στόχος του εργαστηρίου είναι ο κάθε συμμετέχον να βρει τον βασικό άξονα της έκφρασής του, να βελτιώσει την ικανότητά του στο τραγούδι και στην τελική performance να κάνει την υπέρβαση και να παρουσιάσει ένα τραγούδι που θα έχουμε δουλέψει στην διάρκεια του εργαστηρίου. **

 

Εισηγήτρια: Φιόνα Λαμπρίδη-Wolfsohn

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Πέμπτη 8/10 στις 17:45, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες. 

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δέκα συναντήσεις, κάθε Πέμπτη 17:45-19:45 και το συνολικό του κόστος θα είναι 170,00 ευρώ (150,00 φοιτητικό/ ανέργων)