Εργαστήριο Γλυπτικής

 

Σε αυτόν τον κύκλο συναντήσεων γλυπτικής θα πραγματοποιήσουμε ένα πρότζεκτ. Θα έρθουμε σε επαφή με τον πηλό και τις ιδιότητες του δημιουργώντας ένα ανάγλυφο πορτραίτο. Θα δούμε πως ρίχνουμε καλούπι αρνητικό και θετικό με γύψο. Έτσι θα παράγουμε το έργο μας σε πολλά αντίγραφα και θα τα τοποθετήσουμε σε εξωτερικούς τοίχους.

 

 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες και συγκεκριμένα σε όλους όσους έχουν τη διάθεση να «πλάσουν με τα χέρια τους», να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους και να δημιουργήσουν τους δικούς τους τρισδιάστατους κόσμους και να μορφοποιήσουν όγκους με πρώτη ύλη τον πηλό.

 

Ο στόχος είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε απτική επαφή με τον πηλό διοχετεύοντας σε αυτόν την συναισθηματική τους φόρτιση , την σωματική τους ένταση και τη δημιουργική τους φαντασία. Μέσα από τη βιωματική εμπειρία η μάθηση γίνεται παιχνίδι και μετουσιώνεται σε ένα ευχάριστο περιβάλλον για την πρώτη εξοικείωση των συμμετεχόντων με το εικαστικό περιβάλλον της γλυπτικής αλλά και για να εξελίξουν την τεχνική τους όσοι έχουν ήδη ασχοληθεί.

 

 

Εισηγήτρια: Ελένη Τσιμίδου

 

 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις τρίωρες συναντήσεις και το κόστος του θα είναι 55,00 ευρώ (50,00 φοιτητών/ ανέργων)