Εργαστήριο Γλυπτικής

Έναρξη: 07/05/2018 Λήξη: 11/06/2018

 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες και συγκεκριμένα σε όλους όσους έχουν τη διάθεση να «πλάσουν με τα χέρια τους», να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους και να δημιουργήσουν τους δικούς τους τρισδιάστατους κόσμους και να μορφοποιήσουν όγκους με πρώτη ύλη τον πηλό.

 

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τον πηλό και τις ιδιότητες του.

Θα ψάξουν να βρουν την φόρμα της ανθρώπινης φιγούρας.

Θα δημιουργήσουν όγκους για να κατανοήσουν τις σχέσεις μεταξύ τους και την συσχέτιση τους με τον χώρο θέτοντας τις βάσεις για την ευρύτερη κατανόηση του χώρου, των τρισδιάστατων αντικειμένων και κατ’ επέκταση την κατανόηση του ευρύτερου περιβάλλοντός τους σε συσχέτιση με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Θα ζωγραφίσουν με όγκους και θα πάρουν το αποτύπωμα της εικόνας τους με την δημιουργία γύψινου καλουπιού.

 

 

Ο στόχος είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε απτική επαφή με τον πηλό διοχετεύοντας σε αυτόν την συναισθηματική τους φόρτιση , την σωματική τους ένταση και τη δημιουργική τους φαντασία. Μέσα από τη βιωματική εμπειρία η μάθηση γίνεται παιχνίδι και μετουσιώνεται σε ένα ευχάριστο περιβάλλον για την πρώτη εξοικείωση των συμμετεχόντων με το εικαστικό περιβάλλον της γλυπτικής αλλά και για να εξελίξουν την τεχνική τους όσοι έχουν ήδη ασχοληθεί.

 

Εισηγήτρια: Ελένη Τσιμίδου

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του εργαστηρίου τη Δευτέρα 7/5 στις 12:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του εργαστηρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις τρίωρες συναντήσεις κάθε Δευτέρα 12:00-15:00 και το κόστος του θα είναι 55,00 ευρώ (50,00 φοιτητών/ ανέργων)

 

Συμμετοχή

Συμμετοχή

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις