Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας

Φτιάχνουμε και διακοσμούμε τα δικά μας τετράδια!
 
Στο σεμινάριο αυτό θα εισαχθούμε στην καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και θα φτιάξουμε, βήμα-βήμα, από το μηδέν, ένα προσωπικό, χειροποίητο τετράδιο!
 
Θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνική Long stitch Buttonhole, μια παραδοσιακή Ευρωπαϊκή μέθοδο βιβλιοδεσίας. Χαρακτηριστικό της είναι η μη χρήση κόλλας.
 
Το τετράδιο μας θα έχει:
- μέγεθος Α5,
-  σκληρό εξώφυλλο με χάρτινο/υφασμάτινο κάλυμμα
- φάκελο στο οπισθόφυλλο και κλείσιμο με κορδονάκι.
- Στο εξώφυλλο θα κάνουμε κολλάζ από χρωματιστά χαρτιά, εικόνες, υφασματάκια, κορδέλες κ.α.
 
Έτσι, θα ανακαλύψουμε μαζί την ομορφιά της τέχνης του βιβλίου, θα μυηθούμε στην τεχνική της και θα φύγουμε με ένα όμορφο, προσωπικό δημιούργημα! Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ημερολόγιο, σημειωματάριο, βιβλίο συνταγών, τετράδιο αναμνήσεων!
 
Το σεμινάριο είναι χειρωνακτικό και απευθύνεται όσους/ες ενδιαφέρονται για τα βιβλία και την τέχνη τους, σε όσους/ες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τετράδια αλλά και σε όσους/σες ψάχνουν όμορφους τρόπους να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητα τους!
 
Δεν απαιτούνται προϋπάρχουσες γνώσεις.
 
Σε μια ανέπαφη εποχή θα γευτούμε ξανά την υλικότητα και την αξία του να φτιάχνουμε κάτι με τα χέρια μας!
 
Εισηγήτρια: Αριάδνη Πεδιωτάκη
 
Η συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10/11 στις 16:00 όπου η εισηγήτρια θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λύσει τυχόν απορίες. Για την αποφυγή συνωστισμού η κράτηση θέση είναι απαραίτητη. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
 
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις τρίωρες συναντήσεις. Το συνολικό του κόστος θα είναι 60,00 ευρώ (55,00 φοιτητικό/ ανέργων)
 
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα βασικά υλικά.