Φτιάχνω μια ταινία από την καραντίνα, για εφήβους 14-19 ετών

Έναρξη: 15/12/2020 Λήξη: 02/02/2021

Ελάτε να γράψουμε, να γυρίσουμε και να παρουσιάσουμε την δικιά σας ταινία μικρού μήκους από το σπίτι. 

 
Το κάθε μάθημα χωρίζεται σε 2 μέρη, το 1ο μέρος (1 ώρα) αφορά το θεωρητικό κομμάτι, καθώς το 2ο μέρος (1 ώρα) την εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, σε μορφή άσκησης. 
 
Η θεωρία θα συνοδεύεται πάντα και από παραδείγματα σπουδαίων ταινιών, για την καλύτερη αφομοίωση της. 
Στόχος είναι κάθε βδομάδα ο/η συμμετέχων/συμμετέχουσα να έρθει λίγο πιο κοντά και να γνωρίσει καλύτερα καθένα από τα τμήματα που αποσκοπούν στην δημιουργία μιας ταινίας, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για το γύρισμα της δικιάς τους ταινίας. 
 
Τα μαθήματα θα κατανεμηθούν ως εξής: 
• Εισαγωγή στο κινηματογράφο και Σενάριο 
• Σενάριο και Σκηνοθέτης 
• Η Κάμερα 
• Η Κάμερα(2) 
• Σκηνογραφία 
• Μοντάζ/Ήχος 
• Πρακτικό Μοντάζ 
• Παρουσίαση 
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εφήβους, 14-19 χρονών. 
 
Δεν είναι απαραίτητη καμία γνώση ή προηγούμενη ασχολία με το αντικείμενο. Θα αρχίσουμε από τις πολύ βασικές αρχές του κινηματογράφου εμβαθύνοντας όλο και περισσότερο σε κάθε μάθημα. 
 
Οι ταινίες θα γυριστούν τηρώντας τους περιορισμούς της καραντίνας, δηλαδή ο κάθε έφηβος θα γυρίσει την δικιά του ταινία από το σπίτι με την καθοδήγηση και προετοιμασία που θα έχουμε κάνει στο εργαστήριο. 
 
Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση του εφήβου με την τέχνη του κινηματογράφου τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό βαθμό.
 
Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν πλέον τα διαφορετικά στάδια από τα οποία περνάει κάποιος για να δημιουργήσει μία ταινία, καθώς θα είναι και σε θέση να αναγνωρίσει τις διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο και το σκοπό τους. Έτσι, η παρακολούθηση μίας κινηματογραφικής ταινίας στο μέλλον θα είναι πιο ουσιώδης.
 
Τελειώνοντας το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν δημιουργήσει μία δικιά του ταινία μικρού μήκους για να παρουσιάσουν στους συγγενείς και φίλους οnline.
 
Εισηγήτρια: Χριστίνα Πεντερίδου
 
 
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί ONLINE σε οκτώ συναντήσεις των δύο ωρών, κάθε Τρίτη 18:00-20:00. Το συνολικό του κόστος είναι 70,0€.