Γιόγκα για Κάθε Σώμα

Έναρξη: 16/05/2022 Λήξη: 04/07/2022

 

... και για όσους/ες σκέφτονται «δεν είναι για μένα».

 

 

Τα οφέλη της γιόγκα σε σωματικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητα: βελτίωση της στάσης του σώματος, της αναπνοής, της κυκλοφορίας, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, καλύτερη διάθεση, καλύτερος ύπνος... η λίστα είναι μεγάλη.

 

Όλοι/ες μας τα έχουμε ανάγκη, αλλά λίγοι/ες τα καρπώνονται. Κι αυτό γιατί η γιόγκα στον καιρό μας διαφημίζεται ως μια πολυτέλεια που απευθύνεται σε άτομα πολύ αθλητικά, εύπορα ή με συγκεκριμένες θρησκευτικές/ φιλοσοφικές πεποιθήσεις και ασχολίες.

 

Στόχος του σεμιναρίου μας είναι να ρίξουμε αυτόν τον τοίχο και να μοιραστούμε το απλό θαύμα της αναπνοής και της συγκεντρωμένης κίνησης με όλους/ες, και ιδίως όσους το έχουν πιο πολύ ανάγκη: άτομα που βιώνουν ελαττωμένη κινητικότητα λόγω σωματοδομής, ηλικίας ή τραυματισμών, άτομα που ζουν με παθήσεις και φυσικούς περιορισμούς, ή που αποθαρρύνονται από το περιβάλλον και την αισθητική των στούντιο γιόγκα.

 

Σε έναν κύκλο 8 συναντήσεων, θα μάθουμε και θα εξασκήσουμε τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού και αυτοσυγκέντρωσης, θα εξερευνήσουμε ήπιες σωματικές ασκήσεις με προσαρμογές για κινητικές δυσκολίες και θα χτίσουμε ωφέλιμες συνήθειες για το κορμί και το πνεύμα μας.

 

Στο τέλος του κύκλου φιλοδοξούμε οι συμμετέχουσες/ντες να φύγουν παίρνοντας μαζί τους χρήσιμα εφόδια και να τα εντάξουν στην καθημερινότητά τους, χωρίς να εξαρτώνται από τον εκπαιδευτή.

 

Εισηγητής: Μάρκος Μωραΐτης.

 

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών, κάθε Δευτέρα στις 11:00. Το κόστος συμμετοχής είναι 85,0€ (75,0€ φοιτητών/ανέργων κ.τ.λ.).