Γιόγκα & Ψυχολογία

Έναρξη: 04/03/2019 Λήξη: 16/05/2019

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Μπορούμε να νιώθουμε ευεξία και να έχουμε επίγνωση μέσα στη καθημερινότητα, μπορούμε να ζούμε το παρόν με ηρεμία και να μεταδίδουμε στις σχέσεις μας αυτή την γαλήνη και την ισορροπία. 

Η ανάπτυξη της επίγνωσης του σώματος και η κατανόηση της ψυχικών διεργασιών είναι κεντρικές στην διαδικασία της yoga και της ψυχολογίας. Σε δέκα δίωρες συναντήσεις θα  αποκτήσουμε σύνδεση με τον εσωτερικό μας εαυτό μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

 

Πιο συγκεκριμένα από την πλευρά της ψυχολογίας με συντονίστρια την Ζιώγα Δήμητρα μέσω ομαδικών ασκήσεων θα επικεντρωθούμε στη:

  • Σύνδεσή μας με τα συναισθήματά μας
  • Ανάδυση επιθυμιών
  • Δουλειά με τα όρια μας
  • Διαδικασία αλλαγών στη ζωή μας

 

Από την πλευρά της yoga με συντονίστρια την Εριφύλη Βογδοπούλου  θα επικεντρωθούμε σε:

  • Βασικές τεχνικές (ελεγχόμενης) αναπνοής, για ηρεμία, υγεία και ευεξία
  • Βαθιά καθοδηγούμενη χαλάρωση για γαλήνη, σώματος  και νου
  • Αύξηση επίγνωσης των αισθήσεων του σώματος μας
  • Διαλογιστικές ασκήσεις βαθιάς επαφής με το «μέσα μας» 

 

Στόχος μας είναι να απαλλαγούμε από συνήθειες που απομυζούν  την ενέργειά και  μπλοκάρουν τις σχέσεις μας. Κυρίως όμως θα συνδεθούμε με την πηγή της ευεξίας και της ευελιξίας στο σύνολο της ύπαρξής μας.

 

Η ομάδα απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να κάνει μια καινούργια αρχή στην ζωή του με αγάπη για τον εαυτό του και να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του, σώμα και νου, ανεξερεύνητες ως τώρα.  Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, επιτυχία ή αποτυχία. Υπάρχει μόνον η δύναμη του τώρα.

 

Η Γιόγκα (ή η Ψυχολογία της Γιόγκα) προσφέρει πρακτικές για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ψυχικής ή της σωματικής ασθένειας, χρησιμοποιώντας παρεμβάσεις μυαλού-σώματος-τρόπου ζωής για να καλλιεργήσουν μια υγιή, παραγωγική, ανθηρή ζωή.

 

Εισηγήτριες: Δήμητρα Ζιώγα, Εριφύλη Βογδοπούλου

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε μια συνάντηση γνωριμία στις 4/3 20:00-21:00 όπου οι εισηγήτριες θα σας μιλήσουν για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα σας λυθούν τυχόν απορίες. 

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δέκα δίωρες συναντήσεις, κάθε Παρασκευή 20:00-22:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 160,00 ευρώ (150,00 φοιτητών/ ανέργων).

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις