Γιόγκα: Θεωρία & Πρακτική

Έναρξη: 07/03/2020 Λήξη: 30/05/2020

ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ

 

Ένα εργαστήρι για ήπια σωματική άσκηση, αυτογνωσία και ευζωία

 

Χάθα γιόγκα λέγεται το σύστημα που έγινε ευρέως γνωστο στο δυτικό κόσμο, αποτελείται από ένα σύνολο πρακτικών ασκήσεων, διακατέχεται από πραγματισμό και περιλαμβάνει κυρίως σωματικές ασκήσεις (asana) αναπνοή (pranayama) αλλά και ήχους (mantra) όπως και κινήσεις χεριών (mudra)


Η Γιόγκα είναι ολιστική γιατί εστιάζει ταυτόχρονα σε ευρύτερους στόχους ή ιδιότητες του σώματος. Ασκεί τη δύναμη, την αντοχή, την ευλυγισία, την ισορροπία του σώματος, δυναμώνει μύες, οστά συνδετικό ιστό αλλά και ασκεί την συγκέντρωση την προσοχή και την παρατήρηση.

 

                Είναι ήπιο σύστημα γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Στη γιόγκα ο εαυτός μας δεν είναι αντίπαλος τον οποίο προσπαθούμε να ξεπεράσουμε. Η κάθε άσκηση εκτελείται με γνώμονα που μπορεί να φτάσει το σώμα τη δεδομένη στιγμή. Ο ασκούμενος καλείται απλώς να ανακαλύψει τα όρια του και να τα αποδεχτεί και μέσα από αυτή τη διαδικασία έρχεται η εξέλιξη. Με την επίγνωση των ορίων του μαθαίνει ο ίδιος, αφού ανακαλύψει τον  "εσωτερικό δάσκαλο" τον εαυτό, να τον ακολουθεί ως οδηγό.

 

Το σεμινάριο αυτό θα εστιάσει στα παρακάτω:

  • Εξάσκηση και εμβάθυνση στις σωματικές ασκήσεις της γιόγκα- Η πρακτική της Άσανα
  • Σωστή αναπνοή και η επιμήκυνση της
  • Βελτίωση στη στάσης του σώματος και την λειτουργικότητα του.
  • Γνωριμία με τις mudras και τα mantras

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα από 18-60 ετών με καθόλου, μικρή ή με αρκετή εμπειρία  στη σωματική άσκηση (όχι απαραίτητα στη γιόγκα).

 

Το επίπεδο θα διαμορφώνει μόνος του ο ασκούμενος ανάλογα με την παραλλαγή της άσκησης στην έντασης που επιλέγει και τη συχνότητα μαθημάτων που θα παρακολουθεί.

 

Οι ημέρες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι Σάββατο 12:00-14:00, Δευτέρα 16:00-18:00 και Πέμπτη 16:00-18:00

 

Εισηγητής: Άρης Ψάλτης

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου, το Σάββατο  7/3 στις 12:00, όπου ο εισηγητής θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια δέκα εβδομάδων και συνολικό κόστος του εξαρτάται από τη συχνότητα παρακολούθησης που θα επιλέξετε.

Μία φορά την εβδομάδα (20 ώρες): Το συνολικό του κόστος θα είναι 120,00 ευρώ (110,00 φοιτητών / ανέργων)

Δύο φορές την εβδομάδα (40 ώρες): Το συνολικό του κόστος θα είναι 200,00 ευρώ (180,00 φοιτητών / ανέργων)

Τρεις φορές την εβδομάδα (60 ώρες): Το συνολικό του κόστος θα είναι 250,00 ευρώ (225,00 φοιτητών / ανέργων)