Γυναίκες στην Τέχνη

Έναρξη: 28/06/2018 Λήξη: 12/07/2018

Μια προσέγγιση στην γυναίκα δημιουργό

 

 

Ένας κύκλος μαθημάτων που σαν στόχο έχει να θέσει ερωτήματα και να εμβαθύνει στο έργο και την ζωή σημαντικών γυναικών εικαστικών που επηρέασαν την εποχή τους αλλά αναγνωρίστηκαν αργά ή και καθόλου από την επίσημη ιστορία της τέχνης.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα μέσα από βιογραφικά στοιχεία, προβολή έργων, συζήτηση και αναφορά στις προσωπικές και καλλιτεχνικές επιρροές των γυναικών καλλιτεχνών να διαμορφώσουν άποψη για το αν υπάρχει «γυναικεία τέχνη», αν δημιουργεί διαφορετικά μια γυναίκα καλλιτέχνης από έναν άντρα και γιατί συναντάμε τόσο λίγες γυναίκες δημιουργούς στα μουσεία.  

 

Η κάθε συνάντηση διαρκεί δύο ώρες και ακολουθεί σημαντικές γυναίκες εικαστικούς, ξεκινώντας με την μεξικανή ζωγράφο Frida Kahlo, συνεχίζοντας με την επονομαζόμενη γιαγιά της performance Marina Abramovic, ταξιδεύοντας στην Ιταλία του 17ου αιώνα με την Artemisia Gentileschi και τέλος πλησιάζοντας την εύθραυστη γλύπτρια Camille Claudel μεταξύ άλλων αναφορών, ενώ στην εισαγωγή κάθε μαθήματος προστίθεται ένα ακόμα επιχείρημα στην κουβέντα που θα οδηγήσει στην βαθύτερη κατανόηση της θέσης της γυναίκας δημιουργού στην ιστορία της τέχνης.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη γενικότερα, όπως επίσης και σε όσους ευαισθητοποιούνται σε θέματα διακρίσεων και δεν προϋποθέτει κάποια προηγούμενη εμπειρία.

 

Εισηγήτρια: Γιάννα Τζιβελέκη

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις δίωρες συναντήσεις κάθε Πέμπτη 20:00-22:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 50,00 ευρώ (45,00 φοιτητών/ ανέργων)

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις