Η Φιλοσοφία του Ευ Ζην στο Μικροσκόπιο

Έναρξη: 06/06/2018 Λήξη: 27/06/2018

Ένα ταξίδι από την Αρχαία ελληνική σκέψη μέχρι τα ευρήματα της Επιστήμης.

 

 Σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε πως ενώ η εξέλιξη του ανθρώπου τον βοήθησε να ζει πλέον σε μια περίοδο τεχνολογικών επιτευγμάτων, ταχύτητας κι αυτοματισμού, δε μπόρεσε να εμποδίσει την ύπαρξη προβλημάτων στις διαπροσωπικές σχέσεις, μοναξιάς και κατάθλιψης. Επομένως αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο γύρω μας. Με άλλα λόγια θα πρέπει να εισάγουμε στη ζωή μας, τη φιλοσοφία.

 

Στόχος του σεμιναρίου  είναι, μέσα από τις εξηγήσεις της επιστήμης για την εξέλιξη του άνθρωπου ως το κυρίαρχο είδος του πλανήτη και τις προτάσεις της φιλοσοφίας για τη διαμόρφωση του πνεύματος και ακολούθως των ανθρώπινων κοινωνιών και του ευ ζην, να ανακαλύψουμε τα συστατικά της ευτυχίας του σημερινού ανθρώπου.

 

Μετά το σεμινάριο αυτό που θα πραγματοποιηθεί σε 4  2ωρες συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βασική γνώση για τη βιολογική και πολιτιστική προέλευση της συμπεριφοράς του σύγχρονου ανθρώπου. Μέσα από συζητήσεις και νοητικές ασκήσεις θα προβληματιστούμε για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση αυτή εποικοδομητικά, ώστε να αποκτήσουμε τα εφόδια που χρειάζονται για να δούμε τη ζωή και την κατάκτηση της ευτυχίας με μια αισιόδοξη ματιά.

 

 

 Εισηγήτρια: Ειρήνη Μπασδάνη

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις δίωρες συναντήσεις κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 10,00 ευρώ.

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από 6/6 έως 27/6.