Η τέχνη και η δύναμη της επικοινωνίας

Έναρξη: 05/02/2019 Λήξη: 05/03/2019

«To καλό…να λέγετΕ»

 

 

Σε αυτό το σεμινάριο θα αφιερωθούμε στην επικοινωνία και τον ρόλο της στην ευδαιμονία και την επιτυχία στους διάφορους τομείς της ζωής μας. Είτε σας ενδιαφέρει η αποτελεσματική επικοινωνία στην δουλειά σας, είτε σας απασχολεί η επικοινωνία στις σχέσεις σας, εδώ θα μελετήσουμε τις αρχές της, τα στυλ και τις μορφές της. Παρέα θα ανακαλύψουμε το αυθεντικό και το μοναδικό στον καθένα μας και θα δουλέψουμε όλους εκείνους τους τρόπους που μπορούμε να το εκφράσουμε, να το υπερασπιστούμε και να διαπραγματευτούμε. Ας βαλθούμε λοιπόν να βρούμε το κλειδί των καλών σχέσεων, της προσωπικής έκφρασης, της διεκδικητικότητας και της ανοιχτής επικοινωνίας με τους ανθρώπους γύρω μας!

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να σας δώσει όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζεται κανείς για να μπορέσει να ζήσει αρμονικά και να εξελιχθεί ανάμεσα στους ανθρώπους. Θα αποκομίσετε θεωρητικές γνώσεις, πρακτική στην ενεργητική ακρόαση, τη διεκδικητική συμπεριφορά και την διαπραγμάτευση καθώς και πρακτικούς τρόπους αλλαγής συμπεριφοράς και εργαλεία παρατήρησης και αυτογνωσίας.

 

 

 

Πρόγραμμα:

 

1η συνάντηση

Τα στυλ επικοινωνίας. Τι είδους ανθρώπων συναντάμε στην καθημερινότητα μας και τι αντίκτυπο έχουν επάνω μας; Βασικές αρχές και αποκρυπτογράφηση επικοινωνίας: Τι είναι αυτό που μας λένε οι άνθρωποι με τον τρόπο τους? Τι λέμε εμείς με τον τρόπο μας;

 

2η συνάντηση

Ενεργητική ακρόαση. Τι θα πει και πως γίνεται; Για να μπορέσει κανείς να μας ακούσει χρειάζεται πρώτα να μπορέσουμε να τον/την ακούσουμε κι εμείς με τη σειρά μας!

 

3η συνάντηση

Διεκδικητική συμπεριφορά και διαπραγμάτευση. Τι θέλουμε από τον εαυτό μας; Τι θέλουμε από τους άλλους; Πώς το διεκδικούμε συνήθως; Μπορούμε να παίξουμε με τον τρόπο που διεκδικούμε και να δούμε άλλα αποτελέσματα;

 

4η συνάντηση

Αυθεντικότητα. Στην διάρκεια του σεμιναρίου πιθανότατα θα βρούμε στοιχεία του εαυτού μας που καλούν την προσοχή μας. Εδώ θα δούμε τις βασικές αρχές και τις διόδους της αυτογνωσίας. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την αυθεντικότητα μας και να εξελίχθούμε στην επικοινωνία σε βάθος χρόνου.

 

Εισηγήτρια: Ελισάβετ Παπαδοπούλου

 

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τρίτη 5/2 στις 18:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις δίωρες συναντήσεις, κάθε Τρίτη 18:00-20:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 70,00 ευρώ (65,00 φοιτητών/ ανέργων)