Η τέχνη των Διαπραγματεύσεων

Έναρξη: 05/06/2019 Λήξη: 26/06/2019

 

 

Την ώρα του πρωινού μπορεί να διαφωνήσετε με το/τη σύζυγο σας για το αν θα αγοράσετε καινούριο αυτοκίνητο. Εσείς πιστεύετε ότι είναι πλέον καιρός αλλά εκείνος/-η θεωρεί ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. 

 

Το απόγευμα προσπαθείτε να επιστρέψετε μια ελαττωματική τοστιέρα σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, αλλά ο πωλητής αρνείται να σας δώσει πίσω τα χρήματα γιατί δεν έχετε την απόδειξη αγοράς, λέγοντας «είναι πολιτική του καταστήματος».

 

Στα παραπάνω παραδείγματα βλέπετε μια «κατάσταση διαπραγμάτευσης». Πως πρέπει να διαπραγματευτείτε, ώστε να βρεθεί μια λύση;

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε επαγγελματίες, και σε επιστήμονες, σε πωλητές, σε φοιτητές και γενικότερα στον καθένα που θέλει να μάθει τις βασικές τεχνικές διαπραγματεύσεων και να αυξήσει την επιρροή του στους άλλους.  

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναπτύξει την διαπραγματευτική ικανότητα των συμμετεχόντων, ώστε οι τελευταίοι να διεκδικούν ή να αντιμετωπίζουν διεκδικήσεις και αιτήματα άλλων με επιτυχία.

 

Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να: α) συνειδητοποιήσουν ότι με την εφαρμογή της κατάλληλης διαπραγματευτικής στρατηγικής μπορούν να αντιστρέψουν μία δυσάρεστη κατάσταση και να ξεπεράσουν οποιαδήποτε δυσκολία συναντήσουν στην καθημερινότητα τους, β) αναγνωρίζουν τις συνθήκες διαπραγμάτευσης, να καταλαβαίνουν τι απαιτείται στο διαπραγματευτικό «πάρε-δώσε», γ) να αναλύουν, σχεδιάζουν και να διεκπεραιώνουν επιτυχημένες διαπραγματεύσεις δ) να μπορούν να επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα στις άτυπες και τυπικές διαπραγματεύσεις και ε) να μπορούν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους μηχανισμούς διευθέτησης των συγκρούσεων.

 

Αναμενόμενα Οφέλη

 

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν και θα εφαρμόσουν:

  • τις τεχνικές διαπραγμάτευσης (κερδίζω-κερδίζεις, κερδίζω-χάνεις κτλ), 
  • τις διαδικασίες και τις τακτικές προσέγγισης (συμβιβασμός, συναλλαγή, συναισθηματική φόρτιση, λογικά επιχειρήματα, εξαναγκασμός)
  • τις φάσεις μιας διαπραγμάτευσης (προετοιμασία, άνοιγμα, ανίχνευση, κίνηση, συμφωνία, συμπεράσματα, εφαρμογή).
  • Τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης
  • Τη δυνατότητα χρησιμοποίησης του τρίτου μέρους 

 

Εισηγητής: Θεόδωρος Κουτρούκης

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις τρίωρες συναντήσει κάθε Δευτέρα 17:00-20:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 70,00 ευρώ (60,00 φοιτητών/ ανέργων)