Η χρήση του σώματος μας (Τεχνική Αλεξάντερ)

Πώς χειριζόμαστε το σώμα μας στις καθημερινές μας δραστηριότητες; Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τον πόνο (στον αυχένα, στην σπονδυλική στήλη κ.ο.κ.) που προέρχεται από την λάθος χρήση; Πως αποφεύγουμε τυχόν τραυματισμούς;

 
Στο σεμινάριο αυτό θα εξετάσουμε το πώς διάφορες συνήθειες (habitus) αναφορικά με την στάση του σώματος έχουν σαν αποτέλεσμα μία αλλοιωμένη εικόνα του σώματος μας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σωματικές βλάβες. Καθώς επίσης, θα παρατηρήσουμε πόση μυϊκή ένταση ασκούμε για την υλοποίηση μίας δράσης. Όταν η περιττή ένταση συνοδεύεται από λάθος χρήση του σώματος προκαλεί πόνους, τραυματισμούς και έλλειψη ενέργειας. Εφαρμόζονται οι αρχές της Τεχνικής Αλεξάντερ σε καθημερινά βασικά κινητικά μοτίβα, όπως να στέκεται κάποιος όρθιος, να κάθεται, να περπατάει, να ξαπλώνει.
 
Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες καλύτερα το σώμα τους και την λειτουργεία του. Να αναγνωρίσουν τις επιβλαβείς συνήθειες τους, να εξερευνήσουνε νέους τρόπους κίνησης , με σκοπό τον συντονισμό του μυοσκελετικού τους συστήματος.
 
Με το τέλος των 8 συναντήσεων θα έχουν δοθεί στους συμμετέχοντες κάποια εργαλεία, ώστε να είναι σε θέση μόνοι τους, να απελευθερώσουν την περιττή ένταση που συσσωρεύεται κατά την διάρκεια της ημέρας και να προσκαλέσουν στο σώμα τους, μία αίσθηση ‘‘ανοιχτότητας‘‘ διαστολής αντί συστολής, μία αίσθηση ελαφρότητας.
 
Αφορά ανθρώπους με πόνους στο σώμα, ανθρώπους όπου η δουλειά τους απαιτεί να κάθονται πολύ ώρα μπροστά από τον υπολογιστή, μαθητές, μουσικούς, ανθρώπους με προβλήματα άγχους, ανθρώπους που ασχολούνται με το σώμα(π.χ. ηθοποιοί, χορευτές, αθλητές, δάσκαλοι yoga…). Είναι μία τεχνική που μπορεί να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής μας, γι‘ αυτό και αφορά όλους μας.
 
Εισηγήτρια: Καρολίνα Κάρτερ
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Online, σε οκτώ συναντήσεις διάρκειας μίας ώρας η καθεμία και το συνολικό του κόστος θα είναι 50,00 ευρώ (45,00 φοιτητικό/ ανέργων).
 
Θα ακολουθήσουν επιπλέον κύκλοι με το ίδιο κόστος και διάρκεια με πιο εξειδικευμένους στόχους.