Μικροί Αρχιτέκτονες

Έναρξη: 25/09/2018 Λήξη: 19/12/2017

Χτίζω με τεχνικές… Δημιουργώ διάσημα αρχιτεκτονήματα…

 

Ελάτε να γνωριστούμε, να ταξιδέψουμε στον γνωστό κόσμο των κατασκευών και να φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες…

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  1. Ψηφιακή παρουσίαση του έργου μελέτης με ένα σύντομο οπτικοακουστικό υλικό. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με κάθε αρχιτεκτονικό αριστούργημα μαθαίνοντας για τον δημιουργό του, τις συνθήκες στις οποίες κατασκευάστηκε, τους κανόνες και τις τεχνικές που εφαρμόστηκαν.
  2. Έπειτα ακολουθεί μια εποικοδομητική συζήτηση λύνοντας απορίες, ανταλλάσσοντας απόψεις και αναγνωρίζοντας την διαχρονική του αξία. Επίσης μέσα από τον διάλογο αναζητούνται ανάλογες τεχνικές ώστε τα παιδιά, κάνοντας χρήση των επιλεγμένων υλικών,να μπορέσουν να προχωρήσουν στην δόμηση της ατομικής ή ομαδικής μακέτας.
  3. Η κατασκευή της συμβολικής μακέτας - μικρογραφίας ανάλογη του έργου μελέτης γίνεται με απλά υλικά (οδοντογλυφίδες, πλαστελίνες, χαρτόνια, ξυλάκια, μανταλάκια, κόλλες, πλαστικά αντικείμενα κλπ.) και συμβάλλει στην ενθάρρυνση και στην επιβράβευση της κάθε προσπάθειας. Τα παιδιά χτίζουν τα μοντέλα με τα χέρια τους εξερευνώντας το χώρο και τη φύση με όλες τις αισθήσεις, νιώθοντας την ολοκλήρωση της επίλυσης προβλημάτων και δημιουργώντας κάτι ενδιαφέρον, όμορφο και μοναδικό.

 

ΟΦΕΛΗ - ΣΤΟΧΟΣ

Στο εργαστήριό μας τα παιδιά (6-12 χρονών) γνωρίζουν, πειραματίζονται, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν διάσημα αρχιτεκτονήματα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο αναπτύσσοντας την φαντασία και την χωρική τους ευφυΐα. Η διαδικασία της μελέτης και κατασκευής του κάθε έργου συμβάλλει στην καλλιέργεια του πνεύματος, της υπομονής, της αυτοπεποίθησης, της υπευθυνότητας και της συνεργασίαςανακαλύπτοντας ταλέντα και κλίσεις. Η τρισδιάστατη αντίληψη, η μαθηματική σκέψη και οι επικοινωνιακές δεξιότητες βελτιώνονται επηρεαζόμενα από τα πολλαπλά ερεθίσματα «χτίζοντας» βήμα - βήμα την προσωπικότητα του κάθε ατόμου.

Συνοψίζοντας γίνεται αντιληπτό ότι η αρχιτεκτονική είναι ένα εξαιρετικό μέσο για όλα τα είδη μάθησης και πράξεων. Σκοπός μας είναι η καλλιέργεια της έμφυτης δημιουργικότητας και του αυθορμητισμού που έχουν οι μικροί μας φίλοι, μέσα στις τρεις διαστάσεις του χώρου. Η μάθηση και η ανακάλυψη του κόσμου γίνεται μέσα από την κατασκευή και το παιχνίδι, που τόσο αγαπούν τα παιδιά.

 

Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε και να γίνουμε όλοι μαζί ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ!

 

Εισηγήτρια: Φωτεινή Παμπάλου

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τρίτη 24/9 στις 17:30, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια επτά μηνών και το κόστος του θα είναι 40,00 ευρώ για κάθε μήνα.

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις