Μιλώντας Κυνικά

Έναρξη: 02/04/2017 Λήξη: 02/04/2017

Γνωριμία με τους τετράποδους φίλους μας.

 

            Ως εκπαιδευτής σκύλων έχω παρατηρήσει ότι ο περισσότερος κόσμος δεν επικοινωνεί σωστά με το σκύλο του, με συνέπεια να δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις. Για παράδειγμα επιστρέφοντας σπίτι βλέπουμε ότι ο σκύλος ψαχούλευε τα σκουπίδια αδειάζοντας τα στο πάτωμα (δεν μπόρεσε να αντισταθεί). Πιθανός ο σκύλος  λόγω προηγούμενου μαλώματος να στρέψει αλλού το κεφάλι του - μην κοιτώντας μας - ως σήμα ηρεμίας λέγοντας οτι δεν θέλει καβγά, εμείς όμως θα το ερμηνέψουμε - προσδίδοντας στο σκύλο ανθρώπινα χαρακτηριστικά - οτι κατάλαβε οτι έχει κάνει λάθος. Με μια απλή πράξη μπορείτε να δείτε αν κατάλαβε οτι έχει κάνει λάθος ή όχι - αδειάστε τον κάδο στο πάτωμα και δείτε την αντίδραση του. Απο αυτό καταλαβαίνουμε οτι ο σκύλος έχει απλώς συσχετίσει τα σκουπίδια απλωμένα στο πάτωμα με το μάλωμα και γί 'αυτο μας λεεί με τον τρόπο του να ηρεμήσουμε.

 

Παρατηρώντας αυτό αντιλαμβανόμαστε οτι δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα, και οτι είναι χρήσιμο να μάθουμε τον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα με το σκύλο μας.

 

Περιλαμβάνει:

Βασική επικοινωνία σκύλων

            Γλώσσα Σώματος

            Σήματα ηρεμίας

Προνοήσει αποφυγής προβληματικών συμπεριφορών

Θεωρίες μάθησης κατά Pavlvov, Skinner..

Μέθοδοι εκπαίδευσης

 

Το σεμινάριο απευθύνετε σε όσους έχουν κάποια επαφή με ζώα στην καθημερινότητα τους και θέλουν να τα καταλαβαίνουν καλύτερα, σε όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη συμβίωση τους με τα κατοικίδια τους και σε όλους όσους αγαπούν τα ζώα. Και τέλος σε όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με την εκπαίδευση σκύλων ή ζώων. Συνοψίζοντας απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για θετική εκπαίδευση.

 

Ως στόχο το σεμινάριο έχει την βαθύτερη κατανόηση των αναγκών των κατοικίδιων μας και την βελτίωση της επικοινωνίας μας μαζί τους. Επισης την μετάδοση ενός θετικού τρόπου εκπαίδευσης αντί της κακοποίησης με πνίχτες κλπ

 

Φεύγοντας μετά το σεμινάριο οι συμμετάσχοντες θα έχουν στις αποσκευές τους γνώσεις απαραίτητες για  την ομαλή συμβίωση και εκπαίδευση ενός ζώου.

 

Εισηγητής: Πήτερ Γκόνζεν

 


Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας την Κυρακή 2/4 στις 13:00, όπου ο εισηγητής θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί έξι τρίωρες συναντήσεις και το συνολικό του κόστος θα είναι 120,00 ευρώ (110,00 φοιτητών/ ανέργων).