Μουσικοκινητική για παιδιά

Έναρξη: 19/11/2017 Λήξη: 19/11/2017

Παίζοντας στον μαγικό Κήπο των τεχνών

 

Μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής και του θεατρικού παιχνιδιού το παιδί γνωρίζει το σώμα του και τις δυνατότητες αυτού, μαθαίνει να το χρησιμοποιεί για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της μουσικής και για να εκφραστεί δημιουργικά σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Αποκτά σωματική συνείδηση, ανάπτυξη εκφραστικής ικανότητας, ανάπτυξη της ικανότητας για συγκέντρωση, παρατηρητικότητα, μνήμη, αποτύπωση και φαντασία. Γνωρίζει τα μουσικά όργανα, το ρυθμό και τη μελωδία. Πειραματίζεται κι αυτοσχεδιάζει μουσικά, κινητικά και εκφραστικά.

Επιπλέον με τις Εικαστικές αναζητήσεις το παιδί έρχεται σ’ επαφή με διάφορα υλικά και μαθαίνει να εκφράζεται ελεύθερα μέσα από την μορφή, το σχήμα, το χώρο, την κίνηση.

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι η δημιουργική απασχόληση του παιδιού με τις τέχνες και η ανάπτυξη της ικανότητάς του να εκφράζεται μέσω αυτών.Το κάθε σεμινάριο στηρίζεται πάνω σε μια συγκεκριμένη κάθε φορά θεματολογία, η οποία "χτίζεται" με την τέχνη της μουσικής, της μουσικοκινητικής αγωγής, του θεατρικού παιχνιδιού και των εικαστικών.
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (5-7) που θέλουν να γνωρίσουν ή γνωρίζουν ήδη τον μαγικό αυτό κόσμο των
τεχνών!
 

Το καλοκαίρι φορά αγκαθωτό παλτό                                                                                                                

και το χειμώνα βουτά στο ζεστό νερό

Μα στην παρέα μας ας έρθει τώρα την καλή

να χορέψει και να παίξει με την μουσική..

Tι είναι; το κάστανο

 

Την Κυριακή  19 Νοεμβρίου φοράμε ρούχα άνετα- ζεστά  και γεμίζουμε το καλάθι μας με φύλλα φθινοπωρινά και κάστανα στρουμπουλά

για να τραγουδήσουμε,  να χορέψουμε , να παίξουμε  μουσική  και  να κάνουμε   κατασκευές

… για  το τέλος του φθινοπώρου  και  το καλωσόρισμα  του  χειμώνα!  

 

Εισηγήτρια: Ουρανία Χουρίδου

 

 

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/11 11:00-13:00 και το συνολικό του κόστος είναι 15,00 ευρώ.

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις