Οι μυστικοί Κήποι της Φαντασίας

Έναρξη: 10/02/2018 Λήξη: 03/02/2018

Οι μυστικοί Κήποι της Φαντασίας

 

 

Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής για Παιδιά

 

 

Νοέμβριος-Φεβρουάριος 2017

 

 

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Κήπος με το Εργαστήριο Φανταστικής Αρχιτεκτονικής; Τα δέντρα, το φώς και η σκιά, οι μυστικές αυλές των παραμυθιών, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός είναι μόνο μερικοί απο τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας. Η επιστήμη της αρχιτεκτονικής χρησιμοποείται σαν ένα όχημα για ένα δημιουργικό ταξίδι κατασκευών, με στόχους την εξοικείωση με ένα βασικό αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο, την καλλιέργεια της τρισδιάστατης αντίληψης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και λεπτής κινητικότητας.

 

 

Μέσα από κάθε συνάντηση, τα παιδιά αποκομίζουν νέες κατασκευαστικές τεχνικές, εμπλουτίζουν το οπτικό τους λεξιλόγιο με εικόνες αναφοράς από το χώρο των Εικαστικών Τεχνών αλλά και το έργο διακεκριμένων αρχιτεκτόνων. Η κατασκευή που φτιάχνουν και παίρνουν μαζί τους στο τέλος κάθε μαθήματος αποτελεί για εκείνα την καλύτερη ανάμνηση αλλά και επιβράβευση για το υλικό αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 6-9 ετών με διάθεση και όρεξη για δημιουργία, χωρίς να είναι απαραίτητο να θέλουν να ακολουθήσουν στο μέλλον το επάγγελμα του αρχιτέκτονα.

 

Αποτελείται απο κύκλους αυτόνομων μαθημάτων διάρκειας δύο ωρών με διαφορετικές θεματικές και πραγματοποιείται μια φορά το μήνα.

Θεματικές 1ου κύκλου:

• Ο κήπος των Θαυμάτων

• Απο ψηλά

• Ένας κήπος Κρεμαστός

• Μέσα από τις φυλλωσιές

 

Εισηγήτρια: Αθηνά Φουστέρη

 

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις δίωρες συναντήσεις μία φορά το μήνα τις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • Για τον Ιανουάριο 13//1 12:00-14:00,
  • Για τον Φεβρουάριο 3/2 12:00-14:00.

Το κόστος για κάθε δίωρη συνάντηση θα είναι 15,00 ευρώ (13,00 ανέργων)

Κατηγορίες σεμιναρίων

Εκδηλώσεις