Ομάδα Ψυχολογίας

Έναρξη: 02/10/2019 Λήξη: 11/12/2019

Ομαδική θεραπεία – Grouptherapy

 

Πολλές φορές δεν νιώθουμε άνετα να «ανοιχτούμε» μπροστά σε άλλους. Κρύβουμε τα συναισθήματα μας από ανασφάλεια και φόβο μήπως μας απορρίψουν ή μήπως δεν μας καταλάβουν. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια ή περίπου τα ίδια προβλήματα μ’ εμάς, έχουν τους ίδιους δισταγμούς και τους ίδιους φόβους.

 

Γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε μία ομάδα θεραπείας.

 

 

Δεν έχει σημασία ποια είναι τα προβλήματα. Θα μπορούσαν να είναι ανησυχίες για την ζωή, την δουλειά, μια σχέση ή μια  φωνή που σας αφήνει μετέωρους και «κολλημένους» στα περασμένα. Θα μπορούσε να είναι και η ανάγκη για γνήσια αλληλεπίδραση. Η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα βιωματικό εργαστήρι, όπου θα δοκιμάσετε νέες στάσεις και συμπεριφορές και θα έρθετε σε επαφή με τον συναισθηματικό σας κόσμο.

 

Βασικοί άξονες των δώδεκα συναντήσεων είναι η αναγνώριση και η εμβάθυνση στα συναισθήματα, η γνήσια έκφραση και αποδοχή των αναγκών και των επιθυμιών μας και η  αναγνώριση των σωματικών και ψυχικών μας εντάσεων και πώς να τις ανακουφίζουμε. Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος συναντήσεων μετά τα Χριστούγεννα με βασικό άξονα τις διαπροσωπικές σχέσεις.

 

Απευθύνεται σε ενήλικους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τα αδιέξοδα τις ζωής τους. Απευθύνεται σε φοιτητές, γονείς, ανέργους και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για την συμμετοχή.

 

Εισηγήτρια: Δήμητρα Ζιώγα

 

Η πρώτη συνάντηση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2/10 στις 20:00-21:30.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δέκα μιαμισάωρες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη 20:00-21:30 και το συνολικό του κόστος θα είναι 125,00 (115,00 φοιτητών/ ανέργων)