Παιδικό εργαστήριο κατασκευής κούκλας

Έναρξη: 07/10/2020 Λήξη: 04/11/2020

Για παιδιά 6-10 ετών!

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και επικεντρώνεται στην κατασκευή κούκλας και στο ζωντάνεμα της μέσα απ’ το παιχνίδι, την κίνηση και τη φωνή.

 

Τα απλά καθημερινά υλικά μεταμορφώνονται σε ζωντανούς χαρακτήρες με πρόσωπο και χαρακτηριστικά. Η κούκλα γίνεται το εργαλείο για τη σύνδεση του φανταστικού με το πραγματικό.

 

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξωτερίκευση και η επικοινωνία των σκέψεων και των επιθυμιών.

Τα παιδιά θα καλλιεργήσουν την προσωπική έκφραση και θα πειραματιστούν με τη σύνθεση πολλών και διαφορετικών υλικών. Η λεκτική έκφραση, η κίνηση και η μίμηση είναι μερικά από τα εργαλεία στα οποία θα ασκηθούν.

 

Τα παιδιά, αφού κατασκευάσουν την κούκλα τους, θα την ζωντανέψουν μέσα από  λεκτικούς, φωνητικούς και κινητικούς αυτοσχεδιασμούς. Έτσι θα φτιάξουν τη δική τους προφορική ιστορία ή το παραμύθι.

 

Για το εργαστήριο είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

 

Στο εργαστήριο συμμετέχουν παιδιά από 6 έως 10 ετών και η κάθε συνάντηση διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά.

 

Εισηγήτρια: Σουλτάνα Ξένου - Δασκάλα ειδικής αγωγής, Αφηγήτρια παραμυθιών

 

Η πρώτη συνάντηση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/10 στις 19:00. Για την αποφυγή συνωστισμού η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερεις εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη 19:00-20:30 και το συνολικό κόστος είναι 50,0€ (45,0€ φοιτητών/ανέργων).

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το κόστος των βασικών υλικών.