Παραμύθι Χρώματα και Λέξεις, για παιδιά 5-10 ετών

Έναρξη: 15/03/2020 Λήξη: 17/05/2020

Ακούω, Δρω Δημιουργώ

 

Ένα δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά σχολικής ηλικίας που στηρίζεται στο παραμύθι. Το παραμύθι είναι ένα είδος κειμένου που μπορεί να γίνει γέφυρα για να ενώσει την τέχνη, την μάθηση και το παιχνίδι.

 

Μέσα από τον συμβολικό του ρόλο βοηθάει το παιδί να ανακαλύψει την προσωπική του ιστορία και να δώσει το δικό του νόημα σε αυτά που αντιλαμβάνεται.  Μέσα από τεχνικές αφήγησης, αναδιήγησης, δραματοποίησης εξασκείται η γλωσσική έκφραση , η ικανότητα της μνήμης και της συγκέντρωσης. Καλλιεργείται η φαντασία και η κριτική σκέψη.

 

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει στα παιδιά την δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι. Να βιώσουν την χαρά, να το ονειρευτούν, να το παίξουν, να το αφηγηθούν και να το κατασκευάσουν.

 

Με εργαλεία την δημιουργική γραφή, την ζωγραφική, την κατασκευή κούκλας, το παιχνίδι, την σωματική κίνηση- έκφραση τα παιδιά θα προσεγγίσουν παραδοσιακά παραμύθια αλλά ταυτόχρονα θα ενθαρρυνθούν ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους.

 

Τα οφέλη του εργαστηρίου είναι από την μια ψυχαγωγία και παιχνίδι αλλά ταυτόχρονα δημιουργία και μάθηση. Όλα αυτά ενισχύονται μέσα από την συνεργασία και τις σχέσεις που αναπτύσσονται στην ομάδα των παιδιών.

 

Εισηγήτρια: Ξένου Σουλτάνα Δασκάλα ειδικής αγωγής

 

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποθεί σε τέσσερις συναντήσεις, τις παρακάτω Κυριακές: 15/3, 5/4, 3/5 και 17/5 και το συνολικό του κόστος θα είναι 50,00 ευρώ (45,00 ανέργων)

 

Για κάθε μεμονωμένη συνάντηση το κόστος θα είναι 15,00 ευρώ